Addig élsz, míg mozogsz!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!



Addig élsz, míg mozogsz! Addig élsz jól, amíg jól mozogsz!

Az élet egyik legfontosabb jellemzője a mozgás. Az élet minőségének egyik legfontosabb jellemzője a mozgás minősége!

Nézz csak körül a világban! Minden, ami él, egyben mozog is. Mozognak a növények (pl nőnek, egyre nagyobb területet foglalnak el), mozognak az állatok, az emberek.

Minden, ami él valamennyire mozog is. És ami nem mozog már többet az nem él.

Az élet mozgással teli és a jó élet minőségi, dinamikus, örömteli mozgással teli.

A kisgyermek rendkívül mozgékony, fürge, soha meg nem áll, elpusztíthatatlan. Szoktuk rá mondani, hogy élettel teli. És persze szemmel láthatóan mozgással teli.

Egy nagyon idős ember ehhez képest sokkal lassabban, sokkal kevesebbet mozog. Gyorsabban elfárad, több „megállásra” van szüksége, láthatóan kevesebb az élet energiája. Ez egy természetes folyamat, amit életmódunkkal gyorsíthatunk, vagy lassíthatunk.

Az idős világrekorder úr a napokban megdöntötte a 100 m-es gyorsúszás 100 év felettiek világcsúcsát. Hát ő bizony él és mozog. Korához képest gyorsan, teli van élettel, célokkal. A mozgásának minősége jelzi az élete minőségét is.

Nézz körül, és keress olyan embereket, akik gyorsak, mozgásuk harmonikus, erőteljes, érzékelhetően jobban vannak, mint azok, akik csak vonszolódnak, lassúak, darabosak, fáj nekik valami itt-ott.

Meg tudod könnyen állapítani, hogy melyik milyen állapotban van.

Az élet elmúlásának legszembetűnőbb jele az, amikor valami, vagy valaki többet nem mozog.

Most ezekből könnyen azt a következtetést vonhatnánk le, hogy majd mozgok, ha jobban leszek, több lesz az energiám, tehát a mozgás majd egy állapot bekövetkeztével lesz aktuális.

Pedig a helyes sorrend nem ez. Ahhoz, hogy jobban legyek, el kellene kezdenem mozogni. A helyes és megfelelő minőségű  mozgás segít abban, hogy a test alkalmazkodjon hozzá.

Sokszor az a probléma, hogy nem tudjuk hogyan kezdjünk neki. Mi az, ami tényleg menni fog és jót tesz nekünk. Illetve hogyan lehet úgy mozogni, hogy azonnal sikerélményünk legyen?

Ahhoz, hogy mozogj, a mozgással kapcsolatos alapokat kell megtudnod, illetve egyszerű gyakorlatok formájában alkalmaznod.

Ebben segít a Mozgáskészlet Oktató és Tréning videó!

Mozogj mert élsz, élj, mert mozogsz!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket