Az energia megmaradás törvénye, avagy a bevásárlószatyor effektus

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az idei nyár nem szűkölködött extrém meleg napokban. Az emberek sokszor csak vonszolták magukat, izzadva küzdötték le a métereket a forró aszfalton, átnedvesedett ingekben, blúzokban azért imádkoztak, hogy egy kis árnyék legyen valahol útközben, vagy végre érjünk már be egy klimatizált boltba, bevásárló központba.

Két hűvös hely között borzalmas küzdelem az előbbre jutásban.

Ilyenkor az egyébként is energiahiányos emberek még jobban szenvednek, nincs kedvük megmozdulni, minden egyes lépés lelkierőt kíván, minden egyes mozdulat kimerítőnek tűnik.

Ezt a fáradtságot lehet a hőségre fogni, ugyanakkor nagyon sokan a kellemes napokon is vonszolják magukat. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy az ember viszi-e a szatyrot, vagy a szatyor vonszolja az embert. Ezt hívom én szatyor effektusnak!

Ezek az emberek reggel alig bírnak kikelni az ágyból, aztán este felé alig várják, hogy újra lefeküdjenek, napközben azon szurkolnak, hogy érjenek valahogy a munka végére. Fáradtak, nyűgösek, energiahiányosak.

Nos, nézzük meg, hogy ez hogyan működik, mi az oka mind ezeknek a tüneteknek!

Az első tudnivaló, hogy hogyan is keletkezik az energia, amit a test felhasznál.

A testbe bevitt tápanyagok a szervezetben lebomlanak, a véráramba kerülnek, és eljutnak a sejtekbe, ahol elégnek. Nem úgy, mint a tűz a kandallóban, hanem a sejtek biokémiai úton „égetik” el. Ebből keletkezik az energia. Úgy, mint bármelyik motornál.

Ez természetesen egy nagyon egyszerűsített leírás, de a lényeg ez.

Az így nyert energiát a szervezet felhasználja és ettől működik. Mozog, hőt termel, sejteket épít, salaktalanít és számos egyéb funkciót lát el energiával.

Az energia hiány több okra is visszavezethető. Ehhez az energiatermelés folyamat sorrendjében kell megnéznünk, mi lehet a hiba.

Az első a bevitt tápanyag minősége. Ha olyan élelmiszereket viszünk be, amik nem jól hasznosulnak, akkor hiába a „kazán”, az égésnél kevés energia termelődik, sok a haszontalan, energiát nem adó dolog. Ha az autóba rossz üzemanyagot töltünk, akkor nem megy jól. (Nem megfelelő táplálkozás)

A második lépésben a probléma az lehet, hogy jó a bevitt tápanyag, de a felszívódása nem megfelelő, nem jut el a „kazánba”, hanem távozik anélkül, hogy elégett volna, így nem termelődött belőle energia. (Emésztési és felszívódási zavarok)

A harmadik probléma, hogy a keletkezett energia nem arra megy, hogy a test jól működjön, hanem emésztésre, a hibás testi működés kijavítására, a stressz kezelésére fordítja a szervezet. A motor rendben, az üzemanyag is rendben, a „jármű” ugyanakkor túlterhelt, például hatalmas túlsúlyt kell
cipelnie.

Ezek a problémák külön-külön és együtt is létezhetnek. És ekkor energiahiányra panaszkodunk. Pedig van energia, csak nem arra, amire kellene. Nem arra megy el, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, a testünk jól működjön!

Mi akkor a megoldás?

Rendben kell hozni a táplálkozást, az emésztést és felszívódást és el kell érni az ideális test állapotát.

Ezzel nagyjából körül is írtam a Testszerviz program lényegét! Hogy ilyen egyszerű! Az hát! Egy összetevő kell még hozzá, egy Testszerviz konzultáns, aki segít mindezek elérésében!

Ha érdekel, beszéljünk erről!

ITT JELENTKEZZ EGY INGYENES, KÖTELEZETTSÉGMENTES BESZÉLGETÉSRE!

 


Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket