Emeld meg a sejhajodat…

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!



Ülsz az asztalodnál. Egész nap! Nyomogatod a telefonodat. Egész nap! Vered a számítógépedet. Egész nap!

A fejed előre esik, a vállad görnyedt, a tartásod görbe, a térded, csípőd, hátad rég berozsdált.

Nem mozogsz csak annyit, amennyi feltétlenül szükséges. Akkor is korlátozott a mozgáskészleted. Mindössze néhányféle mozdulatot csinálsz. Mész, felállsz, leülsz, néhány lépcső felsétálsz, emelsz egy szatyrot, lehajolsz egy darab papírért, a villát a szádhoz emeled, megfordulsz az ágyban. És nem csinálsz sokkal többet!

Tudod te, hogy a tested mennyi különféle mozgásra képes? Mi a mozgáskészlete? Milyen finom és különleges mozdulatokra alkalmas? Mennyire dinamikus lehetne? Milyen tág a mozgástartománya?

Nem azért van több ezerféle mozdulat, hogy csak úgy legyen. Azért vannak, hogy használd őket, ha szükséges.

Amit nem fejlesztünk az sorvadni fog. Amit nem gyakorlunk, az nem fog menni.

Viszont amit fejlesztünk, az egyre erősebb és jobb lesz.

Csak annyit kapsz a testedtől, amennyit megadsz neki. Ha nem mozgatod, nem olajozod meg rendszeresen, akkor hozzá fog szokni a mozgásszegény működéshez. Alkalmazkodni fog hozzá, rozsdás lesz, alkalmatlan a megfelelő működésre, és minden olyan ellen tiltakozni fog, ami számára kényelmetlen, nem megszokott. Ezt fájdalommal fejezi ki, jelezve azt „Ne tovább, ebből baj lesz!”

Most nem arról beszélek, hogy naponta órákat tornázz, sportolj. Arról, beszélek, hogy naponta 15 percet szánj arra, hogy átmozgatod, egy kicsit bejáratod az ízületeket, izmokat.

Ha ennyit megteszel érte, meglátod, hogy rendkívül gyorsan meghálálja majd a test a vele való foglalkozást.

Mondom! Napi 15 perc, otthon, a villamoson, az autóban, a tévé előtt, mosogatás közben. Egyszerű, szórakoztató gyakorlatok. Nincs helyigény, nem kell eszköz, nem kell tréner, nem kell konditermi belépő. Csak te és 15 perc szükséges és az, hogy emeld meg a sejhajodat egy kicsit.

A Mozgáskészlet oktató videósorozat és DVD abban segít, hogy elindulj az úton, megértsd a mozgás természetét, gyakorlatokat tanulj és sikerélményed legyen, ami arra ösztönözd, hogy csináld tovább!

Ha érdekel, keresd fel a Mozgásmenedzser Facebook oldalunkat és tájékozódj!

Jelentkezz bátran, már százak alkalmazzák a DVD-n tanultakat!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket