Beigli cukor és fehérliszt nélkül

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


          

                           KULCS A TESTHEZ  KÖNYV                                    ÉLET ÍRTA SZAKÁCSKÖNYV


Hozzávalók:

  • 6 tojás a tésztába
  • 1 db tojás a tészta kenéséhez
  • 5 evőkanál szezámpehely
  • 10 evőkanál mandulaliszt
  • Paleolit édesítő (stevia és/vagy xukor, porxukor)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 dkg jászvaj (ghee) – 2/3-ad rész a töltelékbe, 1/3-ad rész a tészta tetejére
  • 1 dl kókusztej + kevés víz
  • 1 marék mazsola
  • Vanília vagy rumaroma (elhagyható)

Dió és mák töltelékek hozzávalói:

  • v 20 dkg dió vagy 20 dkg mák
  • v Mazsola
  • Szezámpehely
  • Jászvaj (ghee)
  • 1-1 db tojás
  • Stevia vagy xukor
  • Esetleg rumaroma

       Diós és mákos töltelék elkészítése:

  • Daráld meg a diót vagy a mákot – dióvaj, illetve mákvaj állagúra, tehát sokáig daráld, hogy majdnem összeálljon
  • Keverj a töltelékbe 7-8 dkg jászvajat (a dió zsírosabb, ezért itt akár el is hagyható!)
  • Kb. 1 dl kókusztejben + kevés vízben főzd meg a diót, illetve a mákot
  • Ízlés szerint xukrozd meg a tölteléket
  • Ahhoz, hogy igazán 100% paleo legyen a beigli – a mazsolát akkor szórd a töltelékhez, amikor a tésztát kened, így a további sütéskor minimális lesz a hőhatás, mely a mazsolát éri, tehát nyugodtan a 100%-os kategóriába sorolható a sütemény
  • v ehetsz a töltelékbe rumaromát vagy vaníliát is

       Gesztenye töltelék hozzávalói és elkészítése:

  • Végy 10 dkg natur gesztenyepürét, kanalazz hozzá 12 evőkanál szezámpelyhet, tegyél bele ízlésed szerint steviát vagy xukrot
  • Önts ehhez az alaphoz annyi kókusztejet, hogy jól kenhető masszád legyen
  • A masszát nem kell főzni, mert a beigli sütésekor a töltelék összeáll
  • Tehetsz a krémhez vanília aromát is (elhagyható!)
  • Ez a mennyiség egy fél kg-os rúd töltéséhez elég!

Tészta elkészítése:

  • Verd fel a 6 tojásfehérjét kemény habbá
  • Keverd bele a 6 tojássárgáját
  • Kanalazd ebbe az alapba a szezámpelyhet és a mandulalisztet, továbbá tedd a tésztába a szódabikarbónát és ízlés szerint steviát vagy xukrot
  • Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit
  • Melegítsd elő a sütőt
  • Kend el a tésztát vékonyan a sütőpapíron, és az előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süsd; Nyugodtan nézz rá a tésztára – a lényeg az, hogy ne száradjon ki
  • Vedd ki a sütőlapot, és kend szét valamelyik tölteléket a tésztán, majd a papír segítségével tekerd fel
  • Az összetekert tésztát most már megtöltve tedd vissza a sütőbe, kend meg a tetejét egy kevés felolvasztott jászvajjal, majd 1 összekevert tojással, és még süsd kb. 10 percig
  • A megsült tésztát, miután kihűlt szórd meg xukorral vagy porxukorral.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás