Citromos-Túrós Sárgarépatorta

   

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Hozzávalók 25 cm-es kapcsos tortaformához


A tésztához:
18 dkg darált dió
2 dkg nyílgyökér- vagy tápiókaliszt
10 dkg kókuszzsír
édesítő ízlés szerint (eritrit-stevia)
4 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna + pár csepp almaecet vagy citromlé
30 dkg reszelt sárgarépa
1 csipet só


A krémhez:
20 dkg totu vagy túró
2 dl kókusztejszín
1 nagy citrom leve
édesítő ízlés szerint (eritrit-stevia)
1/2 dl víz
1 dkg zselatin

Elkészítése:

A tésztához a lisztet és a diót összevegyítjük, hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, amire pár csepp almaecetet teszünk. A kókuszzsírt az édesítővel alacsony lángon felolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a felolvasztott kókuszzsírt, utána a reszelt répát, végül a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, két részletben a sárgájához adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
A túrót összeturmixoljuk a kókusztejszínnel, a citromlével és az édesítővel. A zselatint a vízbe szórva, folyamatos kevergetés mellett forráspontig melegítjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a túrós krémbe dolgozzuk, és a kihűlt tésztára öntjük. A tortát hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni.

Forrás:kifoztuk.hu
Jó étvágyat!

Szeretnél ideális testet?
Szeretnél energikus lenni?
Többek között ezt adja Neked a Testszerviz program!

ITT tudsz jelentkezni egy ingyenes konzultációra!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás