Csokibrownie

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Imá­dod az esz­mé­let­le­nül cso­kis ízű brow­nie-t, de a cu­kor­ból és szén­hid­rát­ból nem kérsz? Ké­szítsd el re­form-vál­to­zat­ban, cukor és liszt nél­kül. Nem fogsz csa­lódni benne!

A brownie legjobb tulajdonsága az elképesztően csokoládés íz mellett az, hogy valósággal elomlik a szádban. Az eredeti változat viszont fehér liszttel készül, és rengeteg cukrot tartalmaz, vagyis valóságos hullámvasút a vércukor-szintednek, és ne szépítsük: őrülten hizlal. Vajon létezik megoldás erre az ellentmondásra? Naná! Itt a cukor- és lisztmentes, fogyókúrás brownie, amelyiknek bűntudat nélkül élvezheted az ízét!

Hozzávalók:

Brownie-hoz

30 dkg darabokra tört, jó minőségű étcsokoládé

20 g keserű kakaópor

15 dkg nyírfacukor vagy eritrit

4 evőkanál (56 g) vaj vagy kókuszzsír

3 tojás

2 evőkanál vaníliakivonat

1/2 kávéskanál só

 

Csokimázhoz:

18 dkg darabokra tört, jó minőségű cukormentes étcsokoládé

1,2 dl tejszín vagy kókusztejszín

6 dkg csokichips vagy apróra vágott csokoládé

 

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Kenj ki vajjal vagy kókuszzsírral egy tepsit, és tegyél bele sütőpapírt, úgy, hogy a papír túllógjon a serpenyő szélein.

2. Olvaszd fel a csokoládét és a vajat vagy kókuszzsírt, majd keverd simára. Keverd hozzá az édesítőt, majd tedd félre a keveréket.

3. Egy másik, nagyobb tálban keverd össze a tojásokat és a vaníliakivonatot, és kézimixerrel verd habosra. Add hozzá a kakaóport és a sót, majd újabb egy percig keverd a kézimixerrel.

4. Végül keverd hozzá a csokis-vajas masszát is, közepes vagy nagy sebességen 2-3 perc alatt, amíg az egész keverék sima és fényes nem lesz.

5. Simítsd a masszát a tepsibe, és ütögesd a tepsi alját sík felülethez, hogy az esetleges buborékok felszálljanak.

6. Mehet a tepsit a sütőbe, 22-25 perc alatt süsd készre a Brownie-t. Akkor jó, ha a közepe nem teljesen szilárd, figyelj, hogy ne süsd túl a sütit. Vedd kis a sütőből a tepsit, és hagyd teljesen kihűlni.

7. A csokimázhoz melegítsd fel a tejszínt és olvaszd fel benne a darabolt csokoládét. A forró keveréket öntsd a csokidarabokra, kevergesd addig, amíg a csoki fel nem olvad benne, majd kend a krémet a kihűlt brownie tetejére, még a tepsiben. Szórd meg a többi csoki chipsszel, és tedd egy órára a hűtőbe a sütit, hogy a krém kissé megkössön.

8. A sütőpapírral együtt emeld ki a sütit a tepsiből, és szeleteld fel. Csodálatos ízélményben lesz részed, amikor megkóstolod! Forrás:http://ripost.hu/

JÓ ÉTVÁGYAT! 


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás