Csokoládés-sütőtökös fatörzs

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Hozzávalók:

25 x 25 cm-es tepsihez

A tésztához:

8 dkg őrölt mandula
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só
2 tojás
9 dkg eritritol
5-8 dkg sütőtökpüré
a krémhez:
12 dkg jó minőségű étcsokoládé cukormentes
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dkg eritritol
1,5 dl (kókusz)tejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt gyömbér
A díszítéshez:
őrölt fahéj
eritritol
friss menta- vagy citromfű

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra melegítjük. 
A tésztához a tojásokat felverjük, majd tovább verve sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tepsit párszor a pulthoz ütögetjük, és 10-12 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Tiszta sütőpapírral leborítjuk a piskótát, megfordítjuk, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, majd visszafordítva a papír segítségével azonnal, melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit gőz fölött összeolvasztjuk, majd teljesen kihűtjük. Habverővel felverjük, a kihűlt tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a krém nagy részével, visszagöngyölítjük, majd folpackba csomagolva legalább 1 órát dermesztjük. Ezután az egyik végéből levágunk egy kb. 8 cm-es darabot, és a tekercs oldalához illesztjük. A süteményt körbevonjuk a maradék krémmel, és fahéjas nyírfacukor porcukorral megszórva, citromfűvel díszítve, szeletelve tálaljuk.
Forrás:kifoztuk.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás