Diós-fűszeres sütemény

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTELRECEPTRE!


 

Diós fűszeres sütemény 

Hozzávalók:
90 g vaj
Édesítő stevia vagy eritrit (tetszőleges)
4 tojás sárgája
1k.k. Őrölt fahéj 
1k.k. szegfűszeg 
1k.k. Szegfűbors
1 egész narancs reszelt héja
4 cl rum vagy konyak (esetleg aroma) 
100 g zabliszt 
50 g mandula liszt 
50 g kakaópor (cukrozatlan) 
150 g darált dió 
4 tojás fehérje 
200 gramm cukormentes magas kakaótartalmú csokoládé vagy kakaópor
27cm hosszú őzgerincforma 


Elkészítés:
1. A vajat az édesítővel és a tojássárgájával habosra keverjük. 
2. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. 
3. A fűszereket, a rumot és narancshéjat a habos masszához adjuk és elkeverjük. 
4. A liszteket összekeverjük a kakaóporral és a darált dióval. 
5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan apránként össze forgatjuk a tojásos-vajas
masszával és a lisztes keverékkel felváltva. 
6. Az őzgerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk zabliszttel. Ezután beleöntjük a masszát. 
7. Kb 45 percig sütjük.
Ha kihűlt csoki máz mehet rá!

JÓ ÉTVÁGYAT!


 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás