Eperpudingos torta

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Viszonylag sok epret vásároltam a piacon, és több féle édességet készítettem belőle, hogy a drága, válogatós kisfiam nehogy ráunjon. Szerencsére valahogy bevillant, hogy a főzés nélküli puding milyen hasznos a sűríthez, és nincs vele semmilyen macera.

 

Nehézség: könnyű

sütés: 20 perc

sütési hőfok: 160°C

sütési mód: hőlégkeveréses

tepsi mérete: 18 cm

költség: 500 Ft

 

Hozzávalók / 3 adag

A tésztához

5 dkg steviás étcsokoládé 

2.5 dkg vaj

3 dkg eritrit (ízlés szerint)

1 db tojás

1 db tojásfehérje

3 dkg mandulaliszt

1 csipet

1 tk sütőpor

A pudinghoz és a díszítéshez

15 dkg eper

30 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli)

2 ek tejszínhab (cukormentes)

5 dkg eper (a díszítéshez)

 

Elkészítés

A csokit a vajjal mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrot, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mandulalisztet és a sütőport.

A két tojás fehérjéből kemény habot verünk, amit a csokis masszához keverünk. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük.

Előmelegített sütöben megsütjük. Félig nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.

15 dkg megtisztított, mosott epret turmixban a pudingporral fél percig keverünk, amíg sűrű lesz, majd a tésztát beborítjuk vele.

Eperszemekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük. Forrás:nosalty.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás