Fokhagymás sült padlizsán

  

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Lehet hogy nem szereted a padlizsánt? Meg kell próbálni ízeket kihozni a főztünkből, feldobni fűszerekkel és máris nem unalmas. :-)

Hozzávalók:
- két közepes padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- egy csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- 4 db paradicsom
- 4 evőkanál 100%-os extra szűz olivaolaj
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 1/2 citrom leve

Elkészítése:
A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; majd mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon kb.10-10 perc alatt)
A fokhagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, akkor szórjuk rá a padlizsánra, amikor a szeleteket megforgatjuk.
Eközben egyrészt felkockázzuk a paradicsomokat, felvágjuk a petrezselyemzöldet, és elkészítjük az öntetet is.
Öntet: A joghurtba belekeverjük a citromlevet,sót, sörélesztőpelyhet és a petrezselyemzöldet 3/4 részét.
Amikor kisültek a fokhagymás padlizsánok, akkor rálocsoljuk az öntetet, hozzáadjuk a paradicsomot, illetve a megmaradt petrezselyemzöldet.

Melegen fogyasztjuk, vacsorára önmagában is ízletes ebédre a húsok mellé is kiváló köret.

Forrás:netamin.hu

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás