Gesztenyés Túrógombóc

 

   

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    



 

Hozzávalók:

A gombóchoz:
50 dkg túró
2 tojás
Édesítő ízlés szerint (stevia-eritrit)
6-7 dkg zabpehely
csipetnyi só

A töltelékhez:
25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza

A beforgatáshoz:
10 dkg őrölt mandula
Az öntethez
3 közepes alma
3 dkg vaj
Édesítő ízlés szerint
kevés fahéj

Áttörjük a túrót, hozzáadjuk a tojássárgáját, a zabpelyhet, a csipet sót, az édesítőt. Jól összedolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Legalább 20 percen át állni hagyjuk; ezalatt a zabpehely megpuhul, jól formázható lesz a massza.

A mártáshoz meghámozzuk és apró kockákra vágjuk az almát. Megolvasztjuk a vajat, beletesszük az édesítőt. Hozzáadjuk az almát, közben folyamatosan kevergetjük. A kész almamártást félretesszük.

Nagyobb lábosban vizet forralunk, megsózzuk.

Gombócokat készítünk a túrós masszából úgy, hogy mindegyik közepébe gesztenyemasszából formált golyót teszünk. Forrástól számítva 7-8 perc alatt készre főzzük a gombócokat, leszűrjük és darált mandulába forgatjuk őket. Forró fahéjas almamártással tálaljuk.
Forrás:kifoztuk.hu

 

Jó étvágyat!

 

Testszervizelj és érezd jól magad!

Első lépés az életmódváltáshoz!

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás