Gril­le­zett pad­li­zsán, pa­ra­di­csom­mal, par­me­zán­nal ré­te­gezve

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Gril­le­zett pad­li­zsán, pa­ra­di­csom­mal, par­me­zán­nal ré­te­gezve: nem ettél még ennél fi­no­mab­bat!

Imádjuk a cukkinit, de azért azt is meg lehet unni. Ilyenkor jön a másik örök kedvenc, a lebilincselően zamatos padlizsán. Ez az ütős recept egy vegetáriánus változat: a padlizsánszeleteket paradicsomréteg követi, az elmaradhatatlan parmezánnal megbolondítva. 20 perc alatt megsül. A szeletek elősütését, grillezését (30 perc), akár előző nap is elvégezheted, így a vacsorakészítés még gyorsabb lesz.

Előkészítés: 10 perc - Sütés idő: 30+20 perc

HOZZÁVALÓK 6 személyre:

  • 2 fokhagymagerezd, összenyomva
  • 6 ek olívaolaj
  • 800 g paradicsom, szeletelve
  • 2 ek paradicsompüré
  • 4 padlizsán, hosszában fél cm-es csíkokra vágva
  • 85 g parmezán, frissen reszelve
  • 20 g friss bazsalikom levele letépkedve
  • 1 tojás, felverve
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd fel a sütőt (elektromos: 200 Celsius, légkeveréses: 180 Celsius, gáz: 6-os fokozat). Egy kis serpenyőben 4 ek olívaolajon, erős lángon, 3 percig pirítsd a tört fokhagymát. Add hozzá a paradicsomszeleteket, és időnként megkavarva párold 8 percig. Keverd hozzá a paradicsompürét.

2. Eközben forróra hevíts föl egy palacsintasütőt. Olajkefét használva kis olajjal kenj meg néhány szelet padlizsánt, és fektesd a palacsintasütőbe. Erős lángon süsd szép barnára. 5-7 perc alatt jól átsül.

Félidőben fordítsd meg a szeleteket. Ha kész, szedd ki konyhai papírtörlőre, majd folytasd a sütést a következő adaggal.

3. Amikor végeztél az összes szelet elősütésével, egy tűzálló edény aljára egy rétegben fektess le padlizsánszeleteket, önts rá kevés szószt, szórd meg reszelt parmezánnal, hintsd meg tépett bazsalikomlevelekkel. Fűszerezd, majd folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Ekkor öntsd rá a felvert tojást, szórd meg a maradék parmezánnal, és told az előkészített sütőbe. 20 perc alatt kész, a teteje szép arany barnára pirul.

TIPP:
1. Elősütés közben tapasztalod majd, hogy a padlizsánszeletek szinte isszák az olajat. Ne engedj a kísértésnek, ne adj hozzá többet az ajánlottnál. A sütőben majd elengedi a benne lévő nedvességet a beivódott olajjal együtt.

2. Ha nincs palacsintasütőd, a padlizsánszeleteket, kis olajjal megkenve told a grill alá.

3. A paradicsomszószhoz adhatsz egy kis vöröshagymát, portobello gombát, chili pelyhet, balzsamecetet. Variáld a receptet a fantáziád szerint!
Forrás:ripost.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!

További fantasztikus főételek ITT találhatók!

Gril­le­zett pad­li­zsán, pa­ra­di­csom­mal, par­me­zán­nal ré­te­gezve

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket