Káposzta steak cukormentes hagymalekvárral

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


Feltöltötte: Volosinovszki Tamás, 2016-02-28 19:15:24

 

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta.
  • 1 fej lila hagyma.
  • 1 fej vörös hagyma.
  • fokhagyma ízlés szerint.
  • 1 ek Só a főző léhez.
  • 1 kk bors.
  • 1 fél citrom leve vagy almaecet.
  • 1 Ek dijoni mustár.
  • 1 édes alma.
  • 1 ek olaj vagy zsír.

Elkészítése:

A káposztaleveleket lebontjuk a fej káposztáról lobogásban lévő sós vízben puhára forrázzuk.

Hideg vízben leöblítjük, hogy ne legyen szakadós a káposztalevél. Duplán hajtott alufóliát terítünk, egy húsvágódeszkára a felső oldalát megkenjük egy kis olajjaj vagy zsírral, hogy ne ragadjon.

A fokhagymát összetörjük és olajban elkeverjük.

A káposzta leveleket egymásra fektetjük mindig ellentétes iránnyal (külső oldalt belső oldal követ).

A rétegek közé lehet ízlés szerint kenegetni a fokhagymás olajból és ízlés szerint fűszerezni.

Amikor egymásra rétegeztük akkor szorosan lenyomjuk és az alufóliával feltekerve szalámi vastagságú (6-8 cm átmérőjű) tömlőt formálunk.

Ezt követően kb 5 centiméterenként hentes Zsinórral vagy természetes anyagú spárgával átkötjük a hengert.

(Nem csigavonalban kell feltekerni, hanem minden egyes kötés külön csomóval).

Amikor készen van a zsinórok között félúton egyenlő vastagságú érméket vágunk.

Az érméket sütőben sütés esetén tovább lehet fűszerezni ízlés szerint.

Serpenyőben vagy kontakt grillen történő sütés esetén utána célszerű fűszerezni, hogy nehogy kesernyésre égjen a sütéskor a fűszer.

A sütést követően az átkötéseket elvágjuk, és a fóliából kicsomagoljuk a káposzta érméket.

A hagymalekvár elkészítése:

A lilahagymát kockára a vöröshagymát szálasra vágjuk, az almát lereszeljük.

Az ecetet, a mustárt, az almát valamint a hagymát (és vérmérséklettől függően 1 kis mézet) kicsi kókuszzsíron összepárolunk.

Az édességét az alma adja így érdemes ebből édesebbet választani.

Amikor pépessé vált akkor borssal, sóval, kakukkfűvel ízesíthetjük.

Díszítésnél szépen mutat a hagymalekvár frissen vágott snidlinggel meghintve.

A káposzta steaket előmelegített tányérra tesszük és a hagymalekvárral körbe halmozzunk.

 

JÓ ÉTVÁGYAT!

Fantasztikus főételek találhatók itt!

Káposzta steak cukormentes hagymalekvárral

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket