Káposztapalcsinta

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Az ázsiai fogásokban nem véletlenül találkozunk oly sokszor a káposztával:

Ez az egyik C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium és vastartalma is jelentős.

A japánok rafinált módon a palacsintatésztába reszelik a káposztát, nyersen vagy dinsztelve. Így a palacsinta tésztájában a liszt nagy részét káposzta váltja ki, ezzel pedig lényegesen lecsökken a szénhidráttartalma.

A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet, de ha csak nasizásra vágysz, akkor is bátran fogyaszthatod! Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal szuper finom!

Hozzávalók:

A palacsintához:

250 gramm  káposzta, lereszelve

1 kisebb hagyma, finomra vágva

2 evőkanál kókuszliszt

4 nagy tojás

1 ek. szójaszósz

1/4 tk. őrölt fekete bors

3 gerezd. fokhagyma

1 ek. kókuszolaj a sütéshez

A mártáshoz:

2 dl sűrű joghurt

1 tk. Erős Pista

1 cikk fokhagyma, reszelve

Így készítsd:

Keverd össze a mártás hozzávalóit, majd rakd félre.

Egy kis tálban habverővel keverd jól össze a tojást, a borsot és a fokhagymát.

Majd ebbe az alapba forgasd bele az előkészített káposztát, a hagymát és a kókuszlisztet.

Forró serpenyőben kecés kókuszolajon süss palacsintákat a masszából a hagyományos módon. A fent írt mennyiség négy adagra elegendő.

Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást rakhatsz. Forrás:http://ripost.hu/

JÓ ÉTVÁGYAT! 


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás