Kata Somlói Galuskája Cukor és Gluténmentesen

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTELRECEPTRE!


Hozzávalók a piskótához:
25 dkg cukrozatlan gesztenye massza
3 egész tojás
1,5 evőkanál édesítő (stevia- eritrit)
5 dkg vaj
Fél teáskanál sütőpor
10 dkg durvára vágott mandula vagy dió
Opcionális: mazsola

I. Krémhez:
4 evőkanál jó minőségű kakaópor
2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
Kb 1,5 dl víz vagy tejszín
Opcionális: rumaroma

II. krémhez:
4 tojás sárgája
2-2,5 dl tejszín
Vanília aroma vagy rúd kikapart magja
2 evőkanál maskapone
2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)

 

Elkészítése:


Piskóta:
A tojások sárgáját kikeverem az édesítővel.
A gesztenye masszát a vajjal és a sütőporral krémesre keverem, majd a tojások sárgájával vegyítem
és hozzá adom a durvára vágott diót (áztatott mazsolát)
A tojások fehérjét felverem keményre és óvatosan a masszához keverem.
Sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe teszem és 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm.
Ha megsült megvárjuk, míg kihűl és felkockázzuk.

I. krém:
A kakaóport az édesítővel és a vízzel felolvasztjuk, ha nagyon sűrű még hígítsuk krémes állagura.


II. krém:
A tojások sárgáját kikeverjük az édesítővel, vanília aromával vagy vanília kikapart magjával
Felengedjük a tejszínnel, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Mikor már nem annyira forró hozzá keverjük a mascaponét.
A tojásos krém felét hozzá keverjük a csokis krémhez, ha nagyon sűrű még hígítsuk (tejszínnel) nem
túl folyékony állagúra.
Ha készen vagyunk a krémekkel és minden kihűlt, akkor poharakban rétegezzük le a hozzávalókat.
Alulra kerül a vaníliás krém, erre a piskóta majd a csoki krém és így tovább.
A tetejére felvert tejszínhabot teszünk és pirított mandula forgácsokkal díszítjük.

 

Jó étvágyat hozzá! :-)

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás