Körtés-mákos rakott palacsinta

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


          

                           KULCS A TESTHEZ  KÖNYV                                    ÉLET ÍRTA SZAKÁCSKÖNYV


Így lesz az omlettnek induló reggeliből rakott palacsinta. Először csak a palacsinta képe ugrott be és miközben a kamrába menve azon gondolkodtam, milyen lekvárral, esetleg pürésített gyümölccsel töltsem meg, hirtelen a homlokomra csaptam, milyen rég is volt már rakott palacsinta. Amit annyira szerettünk.
Nem lennék jó marketinges, ha azt mondanám, ez azért mégsem annyira finom, mint a hagyományos (a tömény liszt és cukor fíling hiányában tényleg nem, vagyis egyszerűen MÁS), de dilettáns voltomat vállalom: cserébe viszont szinte bármilyen mennyiséget meg lehet belőle enni, és tele van igazán klassz, egészséges dolgokkal. (Megfogadtam már egyszer, hogy nem, nem írom le ezt a szót, hogy egészséges :). De egyszerűen nem bírtam kihagyni, hisz épp ez az adu ász ebben a palacsintában! Azt meg végképp nem lehet megakadályozni, hogy valaki cukorral, mézzel, agavé- vagy almasziruppal édesítsen, innentől kezdve tehát szabad a pálya.
Félbevágott, édes, puha szilvákkal is el tudom képzelni, vagy télen körte helyett banánkarikákkal, esetleg filézett, átsült narancsszeletekkel is.
Mondom, szinte határtalan.

Körtés-mákos rakott palacsinta meggyel

A palacsintához
3 db tojás
120 ml kókusztej (most Aroy-D)
20 g kókuszreszelék
1 csipet só
2 csipet szódabikarbóna
1 tk kókuszzsír a sütéshez
Az összeállításhoz
3 csapott ek őrölt mák
3 csapott tk porrá őrölt édesítő: nyírfacukor / eritrit
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
½ mk őrölt kardamom
1 db érett körte
8 szem │70 g│ (fagyasztott) meggy

1. Magasfalú keverőpohárba (vagy turmixgépbe) teszem a kókusztejet és a reszeléket és 15 percig állni hagyom, hogy kissé megszívja magát.
2. Hozzáteszem a tojásokat, a sót és a szódabikarbónát is (ez közvetlen sütés előtt kerüljön a masszába) és habosra turmixolom.
3. Egy 20cm-es serpenyőben zsírt olvasztok és egy kis merőkanálnyi – 60 ml – tésztamasszát beleteszek és megsütöm az egyik oldalát. (A palacsinták másik oldalát nem sütjük!)
4. Az egyik oldalán megsült palacsintát előkészített tányérra csúsztatom, és folytatom a következő palacsintával.
5. Közben tálkában összekeverem a mákot az édesítővel, a citromhéjjal, a sóval és a kardamommal, és nagyjából egy evőkanálnyit szórok a tetejére.
6. A következő palacsintát óvatosan a mákosra csúsztatom. Egy körtét félbevágok, kiskanállal kiszedem a magházát és vékony szeletekre vágom. A szeletek felét körben elrendezem a palacsintán.
7. Az utolsó palacsinta tetejére szórom a maradék mákot és ráhelyezem a meggyet.

A 24 cm-es hagyományos formához egyszerűen vegyük a dupla mennyiséget!

4 kis adag

1 adag: 246 kcal / 8,7 g fehérje / 9,7 g CH / 18,6 g zsír

Forrás: http://dallacucina.hu/

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás