Mákos zebratorta

 

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


          

                           KULCS A TESTHEZ  KÖNYV                                    ÉLET ÍRTA SZAKÁCSKÖNYV


Hozzávalók:

50 dkg túró
ízlés szerint xylit vagy egyéb édesítő
40 dkg görög joghurt
4 tojás
1,5 dl kókusz zsir
15 dkg mák (nem darált, egész szemes – sokkal jobb!)
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra.

A túrót a joghurttal keverjük össze, és botmixerrel egyneműsítsük, hogy ne legyenek majd nagyobb rögök a sütiben. Gépi habverővel keverjük el a cukorral, majd a tojásokkal, az olajjal, a citromhéjjal, és vegyük ketté a masszát. A legjobb, ha valami műanyag kancsóba, vagy csőrös szájú edénybe öntjük, mert akkor még merőkanálra sem lesz szükségünk. Az egyikbe keverjük bele a mákot.

Most fogjunk egy olyan kapcsos tortaformát, ami nagyon jól zár, tehetünk az aljába sütőpapírt, ha nem tapadásmentes a bevonata. Az enyém az, és nagyon szuper, minden könnyen kijön belőle. Vajazzuk meg a forma oldalát.

Először az egyik masszából öntsünk egy merőkanálnyi adagot a formába (ha nincs kancsónk, akkor valóban merőkanállal dolgozzunk), majd a terülő massza közepébe öntsünk ugyanannyit a másikból. A közepébe megint jöhet az elsőből, aztán a másikból, egészen addig, amíg el nem fogy. Nem kell rázni, keverni, terülés közben kialakulnak a csíkok, ami majd olyan klasszul fog mutatni a sütiben.

Ha készen vagyunk, tegyük a sütit 50 percre a sütőbe. Amint javasoltam, hagyjuk kihűlni. forrás:http://maimoni.cafeblog.hu/

 

JÓ ÉTVÁGYAT!

Köszönjük Széplábi Évának a csodás képeket!


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás