Málnás-csokis MÁKTORTA

 

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Elkészítése és a hozzávalók is igen egyszerűek! Mégis nagyon finom sütemény kerekedik belőle.

Máktorta hozzávalók:

  • 200 g darált mák
  • xillit vagy eritrit, esetleg stevia (ízlés szerint, de vigyázva, mert a stevia sokkal édesebb)
  • 200 g darált dió vagy mandula
  • 200 g vaj (jó minőségű)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 8 db tojás
  • nyers (vagy fagyasztott málna) péppé törve
  • étcsokoládé (a csokimáz étcsokiból készül egy kevés kókusztejjel higítva)

Elkészítés:

A mákot és a diót, valaminta sütőport keverjük össze

A tojás sárgáját az édesítővel (én xilitet használok) keverjük habosra, és adjuk hozzá az olvasztott vajat

A tojások fehérjéiből verjünk kemény habot 

A mákos-diós keverékhez hozzáadjuk a tojásos masszát és óvatosan elkeverjük a fehérjéket

A kapott sütimasszát kivajazott és  kókuszliszttel megszórt kerek tortaformába simítjuk

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük ( tűpróba)

Ha kihűlt, a tetejét megkenjük málnapéppel, és leöntjük a csokimázzal

 

JÓ ÉTVÁGYAT!

Tetszik a torta? ITT találsz még többet!

Málnás-csokis máktorta

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket