Málnás-csokis MÁKTORTA

 

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Elkészítése és a hozzávalók is igen egyszerűek! Mégis nagyon finom sütemény kerekedik belőle...

Hozzávalók:

200 g darált mák

xillit vagy eritrit, esetleg  stevia (ízlés szerint, de vigyázva, mert a stevia sokkal édesebb)

200 g darált dió vagy mandula

200 g vaj (jó minőségű)

2 teáskanál sütőpor

8 db tojás

nyers (vagy fagyasztott málna) péppé törve

étcsokoládé ( a csokimáz étcsokiból készül egy kevés kókusztejjel higítva)

Elkészítés:

A mákot és a diót, valaminta sütőport keverjük össze

A tojás sárgáját az édesítővel (én xilitet használok) keverjük habosra, és adjuk hozzá az olvasztott vajat

A tojások fehérjéiből verjünk kemény habot 

A mákos-diós keverékhez hozzáadjuk a tojásos masszát és óvatosan elkeverjük a fehérjéket

A kapott sütimasszát kivajazott és  kókuszliszttel megszórt kerek tortaformába simítjuk

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük ( tűpróba)

Ha kihűlt, a tetejét megkenjük málnapéppel, és leöntjük a csokimázzal

 

JÓ ÉTVÁGYAT!


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

 

 

 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás