Pestós-Sajtos Rakott Karfiol

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTELRECEPTRE!


 

A karfiol jó kis alapanyag, nem túl karakteres ízét így sok minden más finomság egészítheti ki. Most kétféle sajt: cheddar és parmezán került hozzá, no, meg jó sok bazsalikom és sós, füstölt sonka. Szuper vacsora lett belőle, egészen kevés szénhidráttal: egy adag szénhidráttartalma: 15 gr

HOZZÁVALÓK
2 adaghoz:

  • 30 dkg karfiol,
  • 7,5 dkg cheddar sajt,
  • 3 dl tejföl, 2 tojás,
  • só,
  • csokor bazsalikom,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • vaj a tál kikenéséhez,
  • 2,5 dkg parmezán,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 5 dkg füstölt/szárított sonka vékonyra szelve

ELKÉSZÍTÉSE:

Kapcsoljuk be a sütőt 220 fokon. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, sós vízben főzzük elő, de ne főzzük túl puhára!

Szűrjük le, szedjük tűzálló tálba, egy rétegben, ha lehet. Helyezzük el a karfiolrózsák között a csíkokra vágott sonkát.

A tejfölt keverjük el a reszelt chedarral, a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk.

A bazsalikomot tegyük botmixer táljába, adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat és a lereszelt parmezánt. Pürésítsük, majd keverjük a pestót a tejfölös-tojásos keverékhez.

Öntsük az előfőzött karfiolokra, és 220 fokos sütőben süssük pirosra.

Forrás: http://test160g.suriel.hu/
 

JÓ ÉTVÁGYAT!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/testszerviz/testszerviz.hu/stat/var/last.php on line 2220