Puha mandulás

  

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Elkészítése:

7.5 dkg vajat (az ír vaj a legjobb) 4 egész tojással kikeverünk habosra, majd hozzákeverünk 15 dkg nyírfacukrot (ízlés szerint) és simára keverjük ezzel is.

Hozzáadunk 30 dkg héjjatlan apróra darált (liszt szerű) mandulát.

Tortaformába beleöntjük, ami előtte kibélelünk sütőpapírral, amit ki is vajazunk vékonyan, vagy oljaspray-vel befújunk.

Kb 25 percig sütjük előmelegített 180 fokos sütőben. (A tortaforma a legjobb, hogy magas legyen!) Hurkapálcával, vagy fogpiszkálóval megszúrjuk, és ha nem ragad rá a tészta, akkor kész.

Puha, kicsit vajas, könnyű tésztát kapunk!

Gyümölcskrémmel tálaljuk.

A gyümölcskrém:

A krém eper, áfonya, málnakrém egyaránt lehet.

70 dkg epret (vagy áfonya, málna), gyümölcsaprítóval felaprítunk. Ízlés szerint édesíthető nyírfacukorral, ha nem elég édes. (Általában erre nincs szükség). Ha nincs friss gyümölcs, jó a fagyasztott is.

25 dkg mascarpone-t, ízlés szerinti nyírfacukorral jól kikeverünk.

Kanalanként hozzáadjuk a gyümölcsöt egyenletesen összedolgozzuk, majd 2 dl laktózmentes habtejszint felverünk és hozzákeverjük.

Hűtőbe tesszük. Az így elkészült krém nem lesz kemény, inkább laza állagú. A fenti Puha mandulással isteni kombinációt alkot.

 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás