Szedres Mascarpone Álom

  

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


Liszt és cukormentes piskótához:
6 db tojás
10 dkg dió
1/2 ek holland kakaó por
Xilit, elitrit, stevia ízlés szerint 

Krémhez:
250 g mascarpone laktóz mentes
1/2 pohár tejföl laktózmentes
300 g fekete szeder
Xilit vagy valami más
2 db tojás
A sütőt 180 C fokra melegítem, kibélelem a tortaformát.

Piskótához a tojásokat szétválasztom, először a fehérjét keményre felverem, a tojássárgát az édesítővel habosra keverem fehéredésig, ezután mehet hozzá a dió és végül a tojásfehérje. A tészta felét bele simítom a tortaformába és betolom a sütőbe. és kb 10 perc alatt megsütöm. A tészta másik felébe bele teszem a kakaó port és a következő sütéssel ezt is készre sütöm. A sütőpapírt érdemes melegen lehúzni, esetleg egy kicsit meg lehet vizezni, hogy könnyebben elengedje.

Amíg a piskóták kihűlnek addig elkészítem a krémet.

A szederből félreteszek a díszítéshez a többit összeturmixolom csak saját magában. A tojás fehérjét és sárgáját ismét külön felverem, a sárgájához hozzáadom az édesítőt és a mascarponéval és a fél pohár tejföllel kikeverem, ezután mehet hozzá a fekete szeder és a tojás hab.

Amikor a piskóta kihűlt, lefektetem először a csokis piskótát ezt gazdagon megkenem a mascarpone krémmel, csak annyi teszek félre, amennyivel a tetejét be tudom borítani kb 2/3 és 1/3 arányban. Ráfektetem a krémre a világos piskóta réteget is és ezután beborítom a krémmel és díszítem.

A hűtőbe kb. 1 órát pihentetem.

Jó étvágyat !
Testszervizelj, hogy jól érezd magad

 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás