A leveles vagy fodros kel

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!          Fodros kel por - Prémium Bio Szuperélelmiszer


 

A fodros kel az egyik legkiválóbb téli vitaminforrásunk.

Kivételesen bő klorofill-, kalcium-, vas-, A- és C- vitamin forrás ősszel, kora télen és kora tavasszal. Tartalmaz még E-, K- és B6-vitamint, növényi fehérjéket és élelmi rostokat, mangánt, rezet és káliumot is. Mélyzöld színét hőkezelés után is megtartja. Hidegtűrő, ezért a kertben leveleit akár egész télen szüretelhetjük. Nem fejleszt fejet, vastag szárán hozza leveleit. Szép virágát a méhek is előnyben részesítik, ezért felmagzás után is érdemes megtartani. Melegítő hatású, édes, kissé kesernyés-csípős ízű, amely valamivel édesebb lesz, ha megcsípi a fagy.

Enyhíti a tüdő vértolulását, és jótékonyan hat a gyomorra is, élelmi rostjai segítik a vastagbél tisztítását, ezáltal az emésztést. A káposzták családjának legöregebb tagja, levét gazdag kéntartalma miatt gyomor-és nyombélfekély kezelésére használjuk, levét kinyerve, ami ivólének is beillik. E-vitamin tartalma miatt, amely zsíroldékony vitamin, érdemes valamilyen zsiradékkal társítani. Forrás:antalvali.com


 

Bármilyen zöldturmixba kiváló!

ITT TALÁLSZ ZÖLDTURMIX RECEPTEKET!

VELÜNK SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás