Sokat alszol, mégis fáradt vagy?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!

Pihentető alvásról szóló cikkeket ITT olvashat!Valószínűleg az ember akkor lép ki véglegesen az álmodozó fiatalkorból, és válik igazán felnőtté, amikor rájön, hogy mindig fáradt.

Még akkor is, amikor eleget alszik.

Ennek oka természetesen lehet a megnövekedett felelősség, a munka, a család, de más tényezők is szerepet játszhatnak abban, hogy akár nyolcórás alvás után is fáradtnak érezzük magunkat.

A modern kor egyik rákfenéje a kevés testmozgás.

A rengeteg ezzel járó egészségügyi kockázat mellett a tunya életmód az alvás minőségére is hatással van. Ha napközben rendesen kifárasztjuk magunkat, mondjuk úgy, ahogy a régi korok földművesei vagy erdőt járó vadászai tették, álmunk sokkal mélyebb és pihentetőbb lesz.

A nyugtató alvás gátlói

A stressz a másik főbűnös, ami a frissítő alvás útjában áll.

A mindennapos hajtás és idegeskedés megbosszulja magát az éjszaka folyamán, nyugtalan alvást okoz amellett, hogy a fizikai erőnket és mentális egészségünket is szipolyozza.

Az sem mindegy természetesen, hogy mit eszünk.

A nehéz, cukorban, szénhidrátban gazdag ételek fogyasztása ellehetetleníti a pihentető alvást, és más betegségek forrása is lehet.

Ugyanez igaz a folyadékbevitelre, amit az emberek szeretnek valamiért minimálisan tartani

Pedig testünknek szüksége van a vízre, hiszen szerveink nélküle nem működnek megfelelően, a sejtosztódás nehezedik akárcsak az emésztés és már búcsút is inthetünk az éjszakai pihenésnek.

Az életmódunk mellett természetesen a rossz alvás mögött állhat valamilyen egészségügyi probléma, ami ebben a formában jelzi a gondot.

A vitaminhiány vagy a testünkben lévő vegyületek kiegyensúlyozatlansága ugyanúgy ok lehet, akárcsak a krónikus inszomnia(kóros álmatlanság) vagy a mélyen megbúvó depresszió.
Forrás:hazipatika.com


A Testszerviz technológia alkalmazásával az alvási problémád helyre állhat!
Válts életmódot!

Első lépés itt!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás