Chia mag: Antioxidáns szuper élelmiszer

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!     

 


 

A chia mag (spanyol zsálya) jótékony hatásai a szuper-élelmiszerek között is kiemelkedőnek számítanak.

Mivel íztelen, így széles körben felhasználható, ráadásul egészségvédő tulajdonságait feldolgozva sem veszíti el. Óvja a szívet és az érrendszert, javítja az emésztést, kiváló méregtelenítő, ráadásul rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, így a rákkal szemben is jó eséllyel veszi fel a harcot.

A chia mag –neve maja nyelven erőt jelent– rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz létfontosságú tápanyagokat, szénhidrátokat, A-, B1-, B2-, C-, E- és J-vitamint, folsavat, foszfort, magnéziumot és cinket. Húsz százaléka fehérje, több kalcium található benne, mint a tejben, káliumtartalma felülmúlja a banánét, valamint rendkívül gazdag antioxidánsokban, omega-3 zsírsavakban és rostokban. A chia mag további előnye, hogy cukorbetegek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ráadásul jótékony egészségvédő tulajdonságait főzés vagy sütés után is megőrzi.

Összetételének köszönhetően a chia mag a földkerekség legegészségesebb táplálékainak számító szuper-élelmiszerek között is kiemelkedő jótékony hatásokkal rendelkezik: hatékony méregtelenítő, szabályozza a vércukor- és a koleszterinszintet (növeli a jó és csökkenti a rossz koleszterin mennyiségét), védi az érrendszert a meszesedéstől, ezáltal óvja a szívet, rosttartalma révén javítja az emésztést, megszünteti a székrekedést.

Nagyszerű energetizáló, antioxidánsainak köszönhetően –az antioxidáns raktárnak számító áfonyát is felülmúlja– a chia mag lassítja az öregedést, hozzájárul a rákot, gyulladásokat és érrendszeri problémákat kiváltó szabad gyökök megkötéséhez, valamint a szürke hályog megelőzéséhez. Kimagasló antioxidáns tulajdonságairól mexikói tudósok a Journal of Chromatography szaklapban tettek közzé tanulmányt. Segít elkerülni a csontritkulást is, ezért a menopauza idején kifejezetten jó szolgálatot tehet. Mivel jelentős a káliumtartalma, a chia mag fogyasztása hozzájárul a magas vérnyomás megszüntetéséhez.

A chia mag különlegessége, hogy víz hatására eredeti térfogatának sokszorosára képes megduzzadni: az így képződő zselés anyag a rostokhoz hasonlóan kitakarítja a bélrendszerből a felhalmozódott mérgeket és salakanyagokat, valamint véget vet a székrekedésnek. További előnye, hogy a béltisztítás mellett egyúttal teltségérzetet is okoz, ezzel jelentősen növeli a fogyókúrák eredményességét. Forrás: supergreens.hu

Kiváló minőségű Bio Chia mag itt kapható!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás