A prosztata betegségek megelőzése természetes módszerekkel!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Ötvenéves korára a férfiak mintegy 30 százalékának vizeletürítési gondjai vannak, és 70 éves korára 80 százalékuknál BPH, jóindulatú prosztata megnagyobbodás alakul ki.

A prosztata egészségének szempontjából igen fontos az egészséges szív- és érrendszer. A vér szállítja az oxigént és a tápanyagokat, valamint segítségével ürülnek ki a mérgező és salakanyagok a szervezet minden részéből, így a prosztatából is. A testedzés legjobb formái a séta, az úszás és a jóga. A hosszú kerékpárutak alatt a prosztatára nyomás nehezedik, míg a futás kerülendő, ha a prosztata meg van duzzadva.

Kerülni vagy legalábbis csökkenteni kell az alkohol- és koffeinfogyasztást, valamint a dohányzást. A bőséges vízivás elősegíti a méreganyagok távozását és megelőzi a székrekedés. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a vörös húsok, zsírok és a cukor túlzott bevitele növeli a prosztata-megnagyobbodás és a rák esélyét, jó hatással van ugyanakkor a zöldségfélékben, halban (omega-3) és rostokban gazdag étrend.

Prosztata megelőzés természetesen

A szabad gyökök számát csökkentik, így jó hatásúak az antioxidáns vitaminok és ásványi anyagok, például a C-, A- és E-vitamin, a karotin, réz, mangán, szelén és cink. Fontos, hogy a cinket ne ugyanabban az időben vegyük be, mint a rezet, mert gátolják egymás felszívódását.

Az esszenciális zsírsavak és a cink különösen jót tesznek a prosztatának és csökkentik a megnagyobbodást. Esszenciális zsírsavakat (omega-3) tartalmaznak a halak, a lenmag, és a tökmag, érdemes repce- és napraforgóolajat, valamint dióféléket és magvakat fogyasztani (omega-6). Cinkben gazdag a borjúmáj, a pulyka, a tenger gyümölcsei, és a diófélék.
Forrás:antalvali.com


Előzd meg és válts életmódot! Ha meg már kialakult akkor azért találkozzunk.

Ne szégyelld JELENTKEZZ ITT!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás