Hozzávalók 2 személyre
2 db filézett csirkecomb (ha lehetséges ne nagyipari tenyésztett csirke)
1 db nagyobb méretű ananász (ha lehetséges ne konzerv)
40-50 dkg koktélparadicsom
2 db alma (zöld alma a legjobb)
1 nagyobb fej jégsaláta (lehet bébi spenót, ruccola, madársaláta)
Só
Zöldfűszerek
2 evÅ‘kanál szűz olíva olaj
A csirkecombokat enyhén megsózzuk és olíva olajban, vagy ha lehet kókusz zsírban pirosra sütjük. MielÅ‘tt teljesen átsülne, meghámozott almát szeletelünk a tetejére és a sütÅ‘ben addig sütjük tovább, míg az alma enyhén megbarnul és puha lesz.
Kivesszük a sütÅ‘bÅ‘l és hagyjuk kihűlni.
Közben megpucoljuk az ananászt és felkockázzuk. Hagyjuk, hogy a leve egy kicsit lecsöpögjön róla, különösen, ha érettebb darabot találtunk.
A salátát apró darabokra tépkedjük és meglocsoljuk az olíva olajjal. Ne ússzon rajta az olíva, mert a csirke az almával egyébként is elég szaftos lesz.
A tányérra felhalmozzuk a salátát és a koktélparadicsomot mellé tesszük.
A csirkét és az almát kis darabokra vágjuk és a saláta tetejére tesszük. Mellé halmozzuk az ananász kockákat.
Az ananásztól és a sült almától kellemesen édeskés lesz, de egyáltalán nem lesz desszert jellege.
Lehet hidegen is tálalni, ugyanakkor a frissen sült hússal kellemes meleg étel is lehet.
Tartalmaz kellÅ‘ mennyiségű rostot, ásványi anyagot és vitamint.
1 fÅ‘ étkezésre tökéletesen alkalmas és elégséges.
Jó étvágyat! www.testszerviz.hu
62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.
Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...