Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
6 dkg mandulaliszt
6 dkg édesítÅ‘ (eritrit, nyírfacukor, Stevia)
Pici szódabikarbóna
Cukormentes kakaópor (2-3 ek, ízlés szerint)
Kókuszos réteghez:
3-4 doboz kókusztejszín (200 ml-es, pl Cocomas)
Kókuszreszelék, 1,5-2 csomag
ÉdesítÅ‘
Csokimázhoz:
kb. 120 g Teavaj
ÉdesítÅ‘
2-3 ek cukormentes kakaópor
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele édesítÅ‘vel kemény habbá verjük, a sárgákat a másik fele édesítÅ‘vel fehéredésig keverjük. A mandulalisztben eldolgozzuk a szódabikarbónát és a kakaóport. A habbá vert fehérjéhez lassan, óvatosan hozzákeverjük a kikevert sárgáját, majd kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket is. SütÅ‘papírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és elÅ‘melegített sütÅ‘ben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a piskóta sül, egy lábasban melegíteni kezdjük a kókusztejszínt, közben hozzá adjuk az ízlés szerinti mennyiségű édesítÅ‘t és hozzákeverjük a kókuszreszeléket, hogy krémszerű (már nem folyós) masszát kapjunk. Félretesszük, amíg a piskóta elkészül.
A kész piskótát kifordítjuk a tepsibÅ‘l, lehetÅ‘leg egy magasabb falú ugyanakkora méretű tepsibe vagy akár egy deszkára. Lehúzzuk az aljáról a sütÅ‘papírt és egyenletes réteggé igazítva ráhalmozzuk a kókuszos masszát.
Végül a csoki mázhoz felmelegítjük a kb. 120 g teavajat, hozzáadjuk a 2-4 evÅ‘kanálnyi édesítÅ‘t, 2-3 evÅ‘kanálnyi kakaóport és összefÅ‘zzük. A forró mázat a kókuszréteg tetejére öntjük, és szép simára kenjük.
Hagyjuk kicsit dermedni, utána felszeleteljük.
62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.
Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...