Hozzávalók:
1 közepes fej brokkoli
só
bors
100 ml fÅ‘zÅ‘tejszín
A brokkolit rózsáira szedjük, vízben puhára fÅ‘zzük. Miután megfÅ‘tt sózzuk, borsozzuk. Pár darab brokkolit félreteszünk a díszítéshez. A többi megpuhult brokkolit leszűrjük, és a fÅ‘zÅ‘levet megtartjuk. Egy mély edénybe pépesre turmixoljuk a brokkolit, a tejszínt és egy valamennyit a fÅ‘zÅ‘ lébÅ‘l. Annyi fÅ‘zÅ‘lét használjunk, amennyire hígra, vagy sűrűre szeretnénk a levest.
Tálaláskor megszórhatjuk pirított magokkal (tökmag, napraforgó mag) és a félretett brokkoli rózsákkal.
62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.
Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...