Hozzávalók
6 tojás
6 dkg nyírfacukor
10 dkg darált dió
15 dkg étcsokoládé (steviás, xilites, vagy eritrites, de semmiképpen nem cukros)
1.5 dl habtejszín
Elkészítés
A tészta: 6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral keverj ki simára, majd tedd bele a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét verd fel és könnyedén add hozzá az elÅ‘zÅ‘höz.
A tepsit béleld ki sütÅ‘papírral és egyenletesen kend szét benne a tésztát. 180 C fokos hÅ‘mérsékleten 15 percig sütjük, majd egy másik sütÅ‘papírra ráborítjuk. A fent lévÅ‘ sütÅ‘papírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük és a papírt lehúzzuk róla. Ezután a sütÅ‘papírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A krém: A 15 dkg étcsokoládét összetörjük. Az 1.5 dl habtejszínt forróra melegítjük és ráöntjük a csokoládéra és 2-3 perc alatt simára keverjük.
A kihűlt tészta tekercset kigöngyöljük és a masszát egyenletes rákenjük, ezután ismét feltekerjük, hűtÅ‘be tesszük, hogy a krém megszilárduljon. Ezután könnyen szeletelhetÅ‘.
62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.
Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...