Hozzávalók:
10 dkg mandulaliszt
4 db tojás
15 dkg 70%-os, vagy annál magasabb kakaótartalmú cukormentes csokoládé
20 dkg teavaj
6 ek xilit vagy eritrit
Elkészítés:
A sütÅ‘t 180 fokra elÅ‘melegítjük. A vajat és a csokoládét apró darabokra vágjuk egy edénybe és gÅ‘z fölött összeolvasztjuk. Szétválasztjuk a tojásokat és a sárgáját felverjük az édesítÅ‘vel fehéredésig, majd belekeverjük a mandulalisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük. Kóstoljuk meg, és ha nagyon keserűnek találjuk, akkor tegyünk még bele édesítÅ‘t ízlés szerint.
Béleljünk ki egy tepsit sütÅ‘papírral és öntsük bele a masszát. 170-180 fokon 20-25 percig süssük.
A tetejére ízlés szerint szórhatunk csoki darabokat, diót, vagy mandulát.
62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.
Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...