3 db csirkemell filé
1 közepes fej friss karfiol
4 db fÅ‘tt tojás
2 db nyers tojás
10 dkg Eidami sajt
10 dkg Trappista sajt
0,5 l tejföl
só
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk és lesózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd kisebb darabokra vagdaljuk. A fÅ‘tt tojást megpucoljuk és tojásszeletelÅ‘n mindkét irányból felszeleteljük.
Az így elÅ‘készített alapanyagokat egy nagyobb tálba töltjük, és jó alaposan összekeverjük.
A nyers tojásokat mélyebb tányérba törjük, megsózzuk, felverjük és belereszeljük az Edami sajtot. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és addig keverjük, amíg szép egyenletes krémszerű masszát kapunk.
Ízlés szerint gazdagítható friss zöld fűszerekkel (snidling, fokhagyma, medvehagyma, petrezselyem, stb.), ez esetben én fűszerek nélkül készítettem.
Az összekevert alapanyagokra rátöltjük a sajtos-tejfölös-tojásos masszát, jól átforgatjuk az egészet és egy jénai tálba töltjük. Tetejére reszeljük a Trappista sajtot és az elÅ‘melegített sütÅ‘be tesszük.
Kb. 30 percig sütjük lefedve, majd a fedÅ‘t levéve még további 20 percig, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
Tálalhatjuk vegyes friss salátával, adhatunk hozzá fokhagymás-joghurtos öntetet. Én tzatzikit készítettem hozzá.
62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.
Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...