Hozzávalók:
1 kis fej brokkoli
1 kisebb cukkini
1 kisebb sütÅ‘tök fele
1 kis fej vöröshagyma
kókuszzsír
só
hántolt natúr napraforgómag és/vagy tökmag
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk. A cukkinit alaposan megmossuk vagy lehámozzuk és feldaraboljuk. A sütÅ‘tököt szintén lehámozzuk és feldaraboljuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk és fél evÅ‘kanálnyi kókuszzsírban egy nagyobb méretű WOK-ban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az elÅ‘készített zöldségeket, megsózzuk és fedÅ‘ alatt csak addig pároljuk, amíg éppen megpuhulnak. (Hangsúlyt fordítunk arra, hogy minél több vitamin és tápanyag maradjon a zöldségekben, ezért nem fÅ‘zzük és a párolást is csak rövid ideig végezzük.)
A zöldségekbÅ‘l félreteszünk valamennyit, amennyit szeretnénk, hogy darabosan a tányérokba kerüljenek.
Tisztított vizet forralunk, közben elÅ‘vesszük a turmixot és a párolt zöldségekkel maximum félig megtöltjük. Felengedjük a forralt vízzel és alaposan krémesre turmixoljuk. Beletöltjük egy fazékba vagy a tálaló edénybe, majd ezt a műveletet párszor megismételjük, amíg a zöldség elfogy.
A krémlevest jól átkeverjük, de nem tesszük tűzre, nem fÅ‘zzük tovább, hiszen készen van. Belekeverjük vagy tányéronként adjuk hozzá a félretett párolt zöldséget. Fokozhatjuk az íz élményt pirított napraforgó- vagy tökmag hozzáadásával.
Bármilyen zöldségbÅ‘l elkészíthetÅ‘, ízlés szerint kiegészíthetÅ‘ natúr joghurttal, kefirrel, fokhagymával.
62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.
Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...