Hozzávalók:
10 dkg cukormentes kakaópor
20 dkg apróra vágott dió
10 dkg kókuszzsír
15-20 dkg xilit (eritrit, vagy sztívia) – ez lehet több, vagy kevesebb ízlés szerint
4 tojás
1 fél rúd vanília kikaparva
1 tk szódabikarbóna
Díszítéshez:
6 dl tejszín (cukormentes)
1 doboz áfonya
1 csomag szeletelt mandula
Elkészítés: elÅ‘melegítjük a sütÅ‘t 180 fokra. Közben felolvasztjuk kókuszzsírt. Összekeverjük a kakaóport, a Xilitet, a vaníliát, a szódabikarbónát, a diót és a tojásokat az olvasztott kókuszolajjal addig, amíg az egész homogén és kicsit habos állagú nem lesz. Ez pár percig eltarthat.
Kivajazunk egy 24 centis tortaformát. Beleöntjük a kikevert masszát és készre sütjük. Ez körülbelül 20 perc. Én fogpiszkálóval szoktam megnézni, hogy jó-e már. Persze minden sütÅ‘ más, ezért az elsÅ‘nél jobb, ha többet nézegeted. A brownie egy kicsit belül nedves, így a fogpiszkálónak nem kell teljesen száraznak lennie.
Amikor készen van, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Érdemes a torta alapot elÅ‘zÅ‘ nap megcsinálni és a hűtÅ‘be tenni éjszakára. Ha nem így csináljuk, akkor, amikor a tészta kihűlt, felverjük a tejszín felét. Aki szeretne, tehet bele egy kis édesítÅ‘t a fentiek közül. A felvert tejszínbÅ‘l egy vékony réteget a torta alap tetejére kenünk. Erre tesszük rá az áfonyákat egészben. Az áfonyák közé pedig mandulaszeleteket szórunk. Felverjük a maradék tejszínt is és az egész tortát bevonjuk vele. A tejszín elégséges a szép díszítéshez is.
62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.
Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...