Ananászos-sonkás rakott csirkemell

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Hozzávalók 32 x 10 cm-es őzgerincformához:

  • 25 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
  • 70-80 dkg csirkemellfilé
  • frissen őrölt bors
  • 1 doboz konzerv cukrozatlan ananász,vagy friss ananász (kb. 35 dkg)
  • 10 dkg vékony szelet sonka (házi)
  • 13 dkg vékony szelet füstölt sajt

Elkészítése:

  • Az ananászt leszűrjük, késes aprítóval durvára daraboljuk.
  • A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  • Az őzgerincformát kibéleljük a szalonnával úgy, hogy mindkét oldalán túllógjon. Belerakjuk a hús felét, az ananász felét, betakarjuk sonka-, sajt- és szalonnaszeletekkel. Ismét csirkemell, ananász, sonka és sajt következik, végül ráhajtjuk a túllógó szalonnát.
  • A rakottast olajjal vékonyan bekent alufóliacsíkkal letakarjuk, majd nagyobb tepsibe tesszük.
  • Annyi vizet öntünk köré, amennyi a forma feléig ér, és előmelegített, 180 fokos sütőben az ételt kb.1,5 óra alatt készre sütjük
  • A sütőből kivéve pár percig pihentetjük, majd a formából óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire fordítjuk.
  • Annyi időre tesszük vissza sülni, amíg a szalonna szépen meg nem pirul.
  • Friss salátával tálaljuk. :-)

Forrás:kifoztuk.hu

Jó étvágyat az ebédhez!

Káprázatos CSIRKEMELL RECEPTEK pedig ITT találhatók!

Ananászos-sonkás rakott csirkemell

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás