Céklás-kéksajtos quinoa

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Imádni fogod ezt a különös, glutén- és tojásmentes variációt!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 db nagy méretű nyers cékla
  • 100 g kéksajt vagy márványsajt
  • 1 bögre quinoa
  • 2 bögre tiszta víz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy marék galambbegy vagy rukkola saláta
  • elhagyható: 1 db narancs

Elkészítés:

  • A quinoát dupla adag vízben, fedővel ellátott edényben feltesszük főni, mint ahogyan a rizst szoktuk. Kb. 20 perc alatt elkészül a quinoa.
  • A kéksajtot (vagy márványsajtot) szintén kockákra vágjuk.
  • A céklát meghámozzuk, felkockázzuk (kb. kockacukor méretűre).
  • Alufóliából készítünk 4 kisebb batyut, és megtöltjük a cékla kockákkal.
  • A batyuk aljára öntünk 3-3 evőkanál vizet, majd a batyuk száját összezárva, 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük a céklát sülni.
  • Kb. 45 perc múlva kivesszük őket, kinyitjuk a batyuk száját, majd hagyjuk őket kihűlni. (Ezt a műveletet akár már előző nap elvégezhetjük.)
  • Az összes hozzávalót egy nagy tálban alaposan összekeverjük (kéksajt, cékla, préselt fokhagyma, salátalevelek, quinoa).
  • Kész is a "saláta", ami szolgálhat köretként, de önálló fogásként is. 
  • Ha valaki úgy érzi, hogy neki túl száraz, locsolja meg az egészet extra szűz olívaolajjal (esetleg dióolajjal) vagy egy frissen facsart narancs levével.

Forrás:http://zoldavocado.blogspot.com/

További fantasztikus főételek ITT találhatók!

Céklás-kéksajtos quinoa

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás