Csicseriborsós muffin céklakrémmel

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Gluténmentes édesség!

Muffin hozzávalók 12 db-hoz, 2,5 dl-es csészével mérve:

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porított édesítő
  • 1 közepes cékla (főzve, hámozva)
  • 2-3 evőkanál méz 
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 3-4 evőkanál tejszínhab (elhagyható)

Elkészítés:

  • Magas falú edényben összeturmixoljuk a leöblített, lecsöpögtetett csicseriborsót, az édesítőt, a tojásokat, az olajat, közben ízesítjük a sóval, a vaníliával és a fahéjjal (teljesen homogén masszát kell kapnunk).
  • Összevegyítjük a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd alaposan a pürésített masszához keverjük. (Ha csokoládéval készítjük, az is ekkor kerül bele.)
  • A muffintepsi mélyedéseit vékonyan kiolajozzuk vagy kibéleljük papírkosárkákkal, és arányosan elosztva belekanalazzuk a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!) Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A krémhez felkockázzuk a céklát, összeforraljuk a mézzel és a balzsamecettel, majd turmixoljuk.
  • A mascarponét az édesítővel egészen keményre verjük, összeforgatjuk a céklapéppel.
  • Tovább lazíthatjuk néhány kanál felvert tejszínhabbal is.
  • Amíg a muffin hűl, a céklás keveréket hűtőbe tesszük.
  • A kihűlt süteményeket a habzsákba töltött krémmel díszítjük.
  • Azonnal tálaljuk, vagy tálalásig hűtőben tartjuk.

Forrás:kifoztuk.hu

Jó étvágyat a muffinhoz!

Nyálcsorgató desszertek várnak rád ITT

Csicseriborsós muffin céklakrémmel

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás