Csirkés-gombás töltött padlizsán

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Töltött padlizsán hozzávalók 4 főre részére:

  • 4 kisebb padlizsán
  • 35 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg gomba (csiperke)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • bors, só, ízlés szerint
  • 3 evőkanál olaj
  • 12 dkg reszelt gouda sajt
  • 1 tojás

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, a belsejét kivágjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon és besózzuk.
A hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a húst és a padlizsán kivágott részét 1 cm-es darabokra, a gombát vékony szeletekre.
Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd beletesszük a húst, és 3-4 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát, további 3 percig kevergetjük, majd fűszerezzük (fokhagyma, kakukkfű, só, bors, petrezselyemzöld), és hozzákeverjük a padlizsán belsejét is.
További 1 percig pirítjuk és a tűzről levéve hozzákeverjük a sajt felét, és a tojást.
A fél padlizsánok belsejét lecsöpögtetjük, és megtöltjük a már elkészített raguval.
Megszórjuk a sajt másik felével, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a sajt szép pirosas lesz.

Elkészítési idő: 60-70 perc

 

JÓ ÉTVÁGYAT!

További imádnivaló gombás ételek itt találhatóak!

Csirkés-gombás töltött padlizsán


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás