Csirkemell nyárson

    

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!   


 

Ezek csak ajánlott anyagmennyiségek, mert mindenki annyit tesz a nyársra, amennyit szeretne, vagy annyit, amennyi felfér rá.

Lehet bolondítani más összetevőkkel is ízlés szerint.

 

Hozzávalók a nyárshoz:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2-3 db paradicsom
  • 1-2 db zöld paprika
  • 2-3 db vörös hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna

Hozzávalók a páchoz:

  •  1-1,5 dl olívaolaj
  • szárított menta
  • római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés lépései:

Az olajban elkeverjük a fűszereket és a sót. Lehet velük nyugodtan bőkezűen bánni. A római kömény talán nem minden nap használt fűszer, de megéri beszerezni. Ha nincs, vagy nem szeretjük, akkor olyan pácot készítünk, amilyenhez csak kedvünk van.

A húst megmossuk, letörölgetjük, felkockázzuk olyan méretűre amekkora a nyársnak megfelel. Én durván 2x2 centis darabokra vágtam. Beletesszük a húskockákat az olajos pácba.

Ameddig a hús pácolódik, elkészítjük a zöldségeket: szintén felvágjuk őket, a paradicsomot és hagymát 8 felé (először félbe majd a feleket még 4-4 részre, vagyis cikkekre) vágjuk. A paprikát először félbe, majd nagyjából 2 centis lapokra, a szalonnát vékonyabb szeletekre vágjuk.

Mikor mindezzel megvagyunk, akkor bekapcsoljuk a sütőt, és 170 fokra melegítjük. Addig pedig meg is rakhatjuk a nyársakat, ameddig a sütő felmelegszik.

Sok nyárs elég hegyes, vigyázzunk a kezünkre!  A legjobb ha mindkét végére hagymát teszünk, mert a hagyma jól felszorul a nyársra és megtartja a sok finomságot. Aztán pedig elkezdjük felpakolni a húst, szalonnát, zöldségeket tetszőleges sorrendben. Akkor a legszebb, ha váltogatjuk a színeket. Mikor ezzel megvagyunk, akkor a sütő rácsára tesszük a nyársot, és teszünk alá egy tepsit, ami felfogja a kicsöpögő zsírt és szaftot. 5-10 percig hagyjuk szárazon a tepsit alatta, akkor kicsit füstös lesz a sütő, majd ezáltal a nyársunk is igen jó ízt fog kapni. Ezután öntsünk alá vizet a tepsibe (kb. fél liter), mielőtt az egész lakást beborítjuk füsttel. Összesen durván 40 perc és egy óra között kell a nyársnak a sütőben. Ellenőrizzük a színét, és ha úgy ítéljük meg, hogy megfelel, akkor vegyük ki. A sütési idő függ a hozzávalók méretétől is.

JÓ ÉTVÁGYAT!

További csirkemell receptek ITT találhatók!

Csirkemell nyárson


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás