Gesztenyés Túrógombóc

 

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    



 

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • Édesítő ízlés szerint (stevia-eritrit)
  • 6-7 dkg zabpehely
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza

A beforgatáshoz:

  • 10 dkg őrölt mandula
  • Az öntethez
  • 3 közepes alma
  • 3 dkg vaj
  • Édesítő ízlés szerint
  • kevés fahéj

Áttörjük a túrót, hozzáadjuk a tojássárgáját, a zabpelyhet, a csipet sót, az édesítőt. Jól összedolgozzuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Legalább 20 percen át állni hagyjuk; ezalatt a zabpehely megpuhul, jól formázható lesz a massza.

A mártáshoz meghámozzuk és apró kockákra vágjuk az almát. Megolvasztjuk a vajat, beletesszük az édesítőt. Hozzáadjuk az almát, közben folyamatosan kevergetjük. A kész almamártást félretesszük.

Nagyobb lábosban vizet forralunk, megsózzuk.

Gombócokat készítünk a túrós masszából úgy, hogy mindegyik közepébe gesztenyemasszából formált golyót teszünk. Forrástól számítva 7-8 perc alatt készre főzzük a gombócokat, leszűrjük és darált mandulába forgatjuk őket. Forró fahéjas almamártással tálaljuk.
Forrás:kifoztuk.hu

 

Jó étvágyat!

Kiváló sütemények várnak rád itt!

Testszervizelj és érezd jól magad!

Első lépés az életmódváltáshoz!

Gesztenyés Túrógombóc

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás