Joghurtos padlizsánsaláta

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       



Joghurtos padlizsánsaláta hozzávalók:

  • két közepes padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 4 db paradicsom
  • 4 evőkanál 100%-os extra szűz olivaolaj
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 4 evőkanál natúr joghurt
  • 1/2 citrom leve

Elkészítése:

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; majd mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon kb.10-10 perc alatt)
A fokhagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, akkor szórjuk rá a padlizsánra, amikor a szeleteket megforgatjuk.
Eközben egyrészt felkockázzuk a paradicsomokat, felvágjuk a petrezselyemzöldet, és elkészítjük az öntetet is.

Öntet:

A joghurtba belekeverjük a citromlevet,sót, sörélesztőpelyhet és a petrezselyemzöldet 3/4 részét.
Amikor kisültek a fokhagymás padlizsánok, akkor rálocsoljuk az öntetet, hozzáadjuk a paradicsomot, illetve a megmaradt petrezselyemzöldet.
Melegen fogyasztjuk, vacsorára önmagában is ízletes ebédre a húsok mellé is kiváló köret. Forrás:netamin.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!

További zamatos saláták itt találhatóak!

.Joghurtos padlizsánsaláta


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás