Sajttekercs

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Megkenheted olyan kencékkel, amit egyébként kenyérre tennél.
Sok fincsi salival eheted akár reggel, tízóraira, uzsonnára.

Hozzávalók 2 tekercshez:

  • 25 dkg félkemény sajt (trappista, gouda stb.)

A töltelékek alapjához:

  • 20 dkg juhtúró
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 kis vöröshagyma

Továbbiak a zöld fűszeres töltelékhez:

  • őrölt babérlevél
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • friss vagy fagyasztott medvehagyma (elhagyható)

Elkészítés:

A töltelék alapjához villával összekeverjük a juhtúrót a vajjal és a finomra vágott vöröshagymával. Ezután kettéosztjuk, majd a következőképpen fűszerezzük. A zöld fűszeres töltelékbe babérlevél, kakukkfű és kevés bors, valamint – ha van – aprított medvehagyma kerül. A körözöttet fokhagymával, pirospaprikával, őrölt köménnyel, borssal és kevés szardellapasztával ízesítjük.
A sajtot meglágyítjuk: több réteg folpackba csavarjuk, és 60 fokra melegített, légkeveréses sütőbe tesszük addig, amíg megnyomva lágynak nem érezzük a közepét. Ha gyárilag fóliába hegesztették, akkor éppen csak gyöngyöző vízbe téve is megpuhíthatjuk. Annyira hagyjuk csak kihűlni, hogy ne égesse meg a kezünket. Megfelezzük, és sütőpapíron vagy fólián 2-3 mm vastag téglalapokká nyújtjuk. Megkenjük egyiket a zöld fűszeres, másikat a körözöttes töltelékkel, külön-külön felcsavarjuk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
Ezután szeleteljük.
Forrás:kifoztuk.hu

Egészségedre!
Lehet egészséges ami finom.

Nyálcsorgató nasi recepteket találsz ITT!

Sajttekercs

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás