Tejszínes rakott zöldség

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Hozzávalók 29 cm-es ovális formához:

  • 30 dkg brokkoli
  • 20 dkg karfiol
  • 15 dkg reszelt edami sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 marék friss sóska vagy spenót aprítva
  • a sütőtál kenéséhez:
  • kevés vaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben főzzük 5-10 percig. Lecsöpögtetjük, a főzőléből elteszünk 2 dl-t. A tejszínt a zúzott fokhagymával és a félretett főzővízzel elkeverjük. A vajat felhevítjük, a zabpehelylisztet barnulásig pirítjuk rajta, majd felöntjük a tejszínes keverékkel. Felforraljuk, elvegyítünk benne 10 dkg reszelt sajtot, félretesszük.
A zöldségeket a kivajazott tálba rakjuk a sóskával/spenóttal, majd leöntjük a mártással. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig, illetve addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül.
Forrás:kifoztuk.hu
 

Jó étvágyat!

Egyéb egészséges főételek ITT találhatók!

Tejszínes rakott zöldség

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás