Tojással sütött pulykamellsonka

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Hidegen is finom! Egy jó salival ISTENI!

Hozzávalók 30 x 16 x 10 cm-es sütőformához

  • 4 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1 kg darált pulykamell
  • 1/2-1 evőkanál só
  • őrölt bors
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • kisebb csokor snidling apróra vágva
  • 2 sárgarépa
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • 20 dkg vékony szelet sonka

A kenéshez:

  • 2 dkg vaj vagy zsír

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk. A sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és forró, lobogó vízben 5 percig pároljuk. Leszűrjük, majd félretesszük. A húshoz keverjük a tojásfehérjét, a vajat és a fűszereket. 
A sütőformát kikenjük vajjal. Először az edény aljára, majd folyamatosan az oldalára rakjuk a sonkaszeleteket úgy, hogy teljesen kibéleljék a sütőtálat, és túl is lógjanak rajta. Erre kanalazunk némi húspépet, elegyengetjük, hosszában ráfektetjük sorban a tojásokat, és rászedjük a maradék húst. Rászórjuk a sárgarépát, majd a tetejére hajtjuk a tál szélein túllógó sonkaszeleteket.

A formát bevizezett sütőpapírral, majd alufóliával befedjük, és a töltött sonkát 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük. 
Tálalhatjuk a tálban hagyva, de óvatosan fa vágódeszkára is boríthatjuk.

Tipp: ha sütés közben a hús levet enged, öntsük le róla, és anélkül tegyük a hűtőbe.
Forrás: kifoztuk.hu

 

További imádnivaló főételek ITT találhatók!

Tojással sütött pulykamellsonka


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás