FÅ‘oldal » Egészség blog » Ki mondta, hogy a Mikulásnak kövérnek kell lennie?


Ki mondta, hogy a Mikulásnak kövérnek kell lennie?

Feltöltötte: Burget Péter, 2014-12-02 11:20:03

Egészséges életmód nem felejtendÅ‘ az ünnepek alatt sem!

Jönnek az ünnepek! Karácsony, Szilveszter, Újév és, ami a kettÅ‘ között van. Mindenki szeretné ezeket a napokat emlékezetessé tenni akár az egészséges életmód rovására is. Ezért, hogy jönnek a hatalmas vacsorák, ebédek, családi, céges és baráti összejövetelek.

Saját korábbi tapasztalataim azt mutatták, hogy ez bizony a jelentÅ‘s érzelmi gyarapodás mellett komoly súlygyarapodással is jár. Az egészséges életmód e pár napra feledésbe merül.

Már úgy indulunk neki, hogy ez benne van az ünnepi pakliban. Többször és többet eszünk, mint a hétköznapokon és elÅ‘re tudjuk, hogy ez mivel is jár majd.

 

Újévi fogadalmak…

Ezt követÅ‘en jön az Újévi fogadalom, hogy majd a következÅ‘ évben lefogyok, mozogni fogok. Egészséges életmód, ideális testsúly elérése – ez lesz a jelszavam!

A fogadalmak 70%-a erre vonatkozik, ezt tűzi ki célul. És az idÅ‘zítés is jónak tűnik. Új év, új élet! Vagy valami ilyesmi.

A fenti forgatókönyv addig jól működik, hogy ünnepi evészetek, eltelt gyomrok, túlzásba vitt étkezések. A következÅ‘ lépés már nem. A fogyás és egészséges életmód elmarad.

 

És a valóság

Ma a 18 év feletti magyar lakosság 28.5%-a túlsúlyos. (Forrás: Egészségügyi Világszervezet 2012)

Ezzel Európában a legjobban elhízott ország „büszke” címét viseljük.

Persze a helyzet sokkal jobb mondhatnánk, mint az USA-ban. Ott ez az arány 60%.

Ahhoz képest pedig, hogy senkinek nem kellene elhízottnak lenni, elkeserítÅ‘.

Egyre fiatalabb korban és egyre nagyobb mértékben vannak közöttünk súlyproblémával küzdÅ‘k.

 

Minden érdeklÅ‘dÅ‘nek azt tanácsoljuk, hogy ne fusson bele egy újabb ünnepi evészetbe úgy, hogy szinte semmit nem tud arról, hogyan működik a teste, hogyan reagál a táplálkozásra.

Inkább villámgyorsan tanulja meg, hogy hogyan tarthatja kordában a súlyt, hogyan ehet bÅ‘ségesen és eleget anélkül, hogy újabb kilókat szedjen magára. Szóval ne feledjük az egészséges életmód és az ideális testsúly fontosságát!

 

Nem kötelezÅ‘ a karácsonyi ebéd után eltelve szuszogni a fa alatt. Azt csak mondják, hogy a Mikulás egy idÅ‘s kövér bácsi. Az is csak egy igazolás, hogy a kövér ember a szép ember. Meg a feleségemnek/férjemnek így is jó vagyok.

 

Ezek mind hazugságok saját magunknak!

Az igazság az, hogy a Mikulás sportos és karcsú! A kövér ember egy rizikófaktor saját maga és mások számára! A feleségnek/férjnek is fontos, hogy párja csinos, egészséges legyen, és hosszan együtt élhessenek!

 

Az ünnep nem ok arra, hogy az elkerülhetetlent halogassuk. A saját testéért mindenkinek felelÅ‘sséget kell vállalnia. Az egészséges életmód, az ideális testsúly mindig szemünk elÅ‘tt lebegjen!

Képzeljen el egy Karácsonyt úgy, hogy jól lakik, ehet rendesen, de nem fúvódik fel, nem lesz nehéz a gyomra, képes rendet tartani bent a testében. És nem hízik meg! És nem kell fogadkozni, hogy „ezt soha többet”!

 

Tanulja meg, hogy hogyan működik a teste! Tudja meg, hogy hogyan léphet ki az elhízás csapdájából! Hogyan érheti el az Ideális Testet kényelmesen és könnyedén!

Jelentkezzen most! Beszéljünk róla! ElÅ‘térben az egészséges életmód és az ideális testsúly!

Ingyenes konzultáció - http://testszerviz.hu



(Ha nincs Facebook hozzáférésed és nem akarsz egyet létrehozni, küldd el nekünk az üzeneted és mi feltesszük.)

62 éves vagyok...

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-18 15:48:18

62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.

Tovább olvasom...


A sors fintora?

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-14 15:21:48

Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...

Tovább olvasom...


További blog bejegyzések...


Jelentkezzen egy ingyenes konzultációs beszélgetésre!

Töltse ki ingyenes tesztünket:

Készítette:

Webtrex.hu