FÅ‘oldal » Egészség blog » Amíg stresszes vagy...


Amíg stresszes vagy...

Feltöltötte: Burget Péter, 2015-02-18 11:14:48

A testi stressz egy kellemetlen, vagy fenyegetÅ‘ mentális, fizikai helyzetre adott, összehúzódással, szorítással, izomfeszültséggel járó fizikai reakció. Ez egy normális védekezés a stressz ellen.

Amikor a stressz elmúlik, akkor ennek a fesztült testi állapotnak szépen ki kellene lazulni, újra kellÅ‘en rugalmas alapállapotot kellene elérnünk.

 A mindennapok tele vannak stresszes helyzetekkel. Vannak olyanok, amikrÅ‘l magunk is tudjuk, hogy stressz és vannak olyanok, amikrÅ‘l nem is gondolnánk.

Egy baleset nyilván valóan stressz. Ha a munkahelyünkön nem jól bánnak velünk, az is. Amikor aggódunk egy szerettünkért szintén jól felismerhetÅ‘ stressz.

Nem mindenkinek nyilván való, de a hosszú ülÅ‘munka, a számítógép folyamatos figyelése, az erÅ‘teljes mozgás is ezek közé tartozik.

 Egy egészséges test nagyon gyorsan „kienged”, „elfelejti” és nem tárolja ezeket az összehúzódott, szorító, izom és testi feszültséggel teli állapotokat.

 A Testszerviz iránt érdeklÅ‘dÅ‘k egyre nagyobb része arról számol be, hogy egy állandósult stresszes érzés alakult ki bennük, megy a mókuskerék szerű gondolkodás, feszültség van a hátban, ízületekben, sokszor indok nélkül aggódnak, összeszorul a gyomruk.

Ez a jelenség társadalmi méreteket ölt. A testben felhalmozódott stressz, illetve annak lenyomata állandósult védekezést eredményez.

A mellékvese szünet nélkül stressz elleni hormonokat kezd termelni, nem tud leállni és stresszes állapotot tart fent.

 Márpedig a stressz az életben elkerülhetetlen. Ugyanakkor nem jó vele együtt élni.

 Meg kell szüntetni a krónikus stresszes testi állapotot, mert e nélkül soha nem lesz a test egészséges. A nem egészséges test pedig nem tud lefogyni.

Tudd meg Te is, hogyan lehet a stresszt kivezetni a szervezetbÅ‘l! Ismerd meg, hogy hogyan lehet a stressz testre gyakorolt hatását megszüntetni!

 Jelentkezz egy ingyenes konzultációra, ahol megtudhatod azt, mit is tehetsz a stressz-mentes és Ideális Testért!

http://www.testszerviz.hu/jelentkezes.php?arrived=Als%F3%20box%20a%20weboldalon



(Ha nincs Facebook hozzáférésed és nem akarsz egyet létrehozni, küldd el nekünk az üzeneted és mi feltesszük.)

62 éves vagyok...

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-18 15:48:18

62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.

Tovább olvasom...


A sors fintora?

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-14 15:21:48

Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...

Tovább olvasom...


További blog bejegyzések...


Jelentkezzen egy ingyenes konzultációs beszélgetésre!

Töltse ki ingyenes tesztünket:

Készítette:

Webtrex.hu