Főoldal » Egészség blog » Ízfokozó - súlyfokozó


Ízfokozó - súlyfokozó

Feltöltötte: Burget Péter, 2015-10-12 16:10:35

Glutén, laktóz, szója és „glutamát” mentes felvágott – hirdetik óriásplakátokon. Az, hogy vannak glutén, laktóz érzékeny emberek és a génkezelt szója nem jó, azt eddig is tudtuk. A glutamátról megoszlanak a vélemények.

Van, aki azt mondja, ezzel semmi baj, 2000 éve használja a távol-keleti konyha és ha 2000 évig nem volt vele gond, akkor most mi baj lenne. Mások tudományos eredményeket hiányolnak a negatív állítások mögül. Idegméreg, bélproblémák okozója, túlzott inzulin reakciót kiváltó adalék, fejfájást, izomfeszültséget okoz és ehhez hasonló álítások.

Először is nézzük meg, hogy mi is ez.                           

„A nátrium-glutamát (más néven MSG, mononátrium-glutamát vagy E621) a glutaminsav nátriummal alkotott sója. Az egyik legáltalánosabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag.

A nátrium-glutamátot nagy mennyiségben, általában keményítőből, cukornádból, cukorrépából vagy melaszból, erjesztés útján állítják elő.[1] Évente körülbelül 1,5 millió (2001) tonnát használnak fel belőle” (wikipédia)

Egyszerűen ízfokozóként használják. Hatás-mechanizmusa a következő: az ízlelő bimbók érzékenységét növeli meg, így az ezzel „ízesített” ételt az ember finomabbnak érzi. Függőséget okoz az ízérzet és elkezdi kívánni azokat az ételeket, amelyekben ez benne van.

A távol-keleti konyha évezredek óta tengeri hínárból állítja elő, teljesen természetes úton.

A mai előállítása mesterséges úton történik a fenti leírt erjesztési módon.

Már maga ez a tény is jelentősen megkülönbözteti a hagyományos és az újkori változatot.

És az a mód, ahogy hozzászoktatja az embert olyan „ételekhez”, amire semmi szükség nincs (gyorséttermi kaják), eleve komoly testi problémák okozójává teszi.

Egyre többen igazolják vizsgálatokkal, hogy az elhízott emberek sokkal több olyan dolgot esznek, amiben E621 van.

A cukorbetegek jelentősen többet fogyasztottak a cukorbetegség kialakulásáig.

Dr Szendi Gábor alábbi linken olvasható írásában egyenesen méregként írja le a nátrium-glutamátot.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/e621-natrium-glutamat-a-remhirek-igazak.htm

Irritábilis bélszindróma, elhízás, meddőség, agykárosodás, izomsorvadás, emésztési panaszok, cukorbetegség, a test növekedésének lassulása és alacsonyabb termet azok a tünetek, melyek a fentebbi cikkben leírásra kerültek. (Kutatási eredmények megjelölése mellett.)

Nem vagyok tudós, nem vagyok orvos, de azt biztosan tudom, hogy ha valamiről ennyi ellentmondó rémisztő és a másik oldalon nyugtató hírt olvasok, akkor azt jobb elkerülni.

Lehet, hogy semmi baj vele. És ha mégis?

És most a húsipari multi, aki óriás plakáton reklámozza a glutamát mentes termékét. Vajon miért? Egyszerű reklámfogás? Vagy tényleg van alapja a híreknek?

Jobb óvatosnak lenni! Késő lesz, ha 20 év múlva a kutatási adatok fényében mondjuk betiltják. Sovány vigasz lenne azoknak, akik 20 évig ezzel éltek táplálkoztak.

Ha lehet olyan az étkezési kultúrád, ami biztosan jó és megfelel a testednek, akkor inkább azt válaszd. Ne kísérletezz! Egy tested van, és az élet nem egy laboratóriumi kísérlet terepe!

 Inkább szervizelj! Neked is szükséged van a tudásra! Töltsd ki az egészség tesztet és jelentkezz egy ingyenes konzultációra!

 



(Ha nincs Facebook hozzfrsed s nem akarsz egyet ltrehozni, kldd el neknk az zeneted s mi feltesszk.)

62 éves vagyok...

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-18 15:48:18

62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.

Tovább olvasom...


A sors fintora?

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-14 15:21:48

Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belső szerv. Hormonokat termel, illetve ...

Tovább olvasom...


Tovbbi blog bejegyzsek...


Jelentkezzen egy ingyenes konzultcis beszlgetsre!

Tltse ki ingyenes tesztnket:

Ksztette:

Webtrex.hu