FÅ‘oldal » Egészség blog » Csokoládés tekercs


Csokoládés tekercs

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-02-28 19:04:56

Hozzávalók

6 tojás

6 dkg nyírfacukor

10 dkg darált dió

15 dkg étcsokoládé (steviás, xilites, vagy eritrites, de semmiképpen nem cukros)

1.5 dl habtejszín

Elkészítés

A tészta: 6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral keverj ki simára, majd tedd bele a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét verd fel és könnyedén add hozzá az elÅ‘zÅ‘höz.

A tepsit béleld ki sütÅ‘papírral és egyenletesen kend szét benne a tésztát. 180 C fokos hÅ‘mérsékleten 15 percig sütjük, majd egy másik sütÅ‘papírra ráborítjuk. A fent lévÅ‘ sütÅ‘papírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük és a papírt lehúzzuk róla. Ezután a sütÅ‘papírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A krém: A 15 dkg étcsokoládét összetörjük. Az 1.5 dl habtejszínt forróra melegítjük és ráöntjük a csokoládéra és 2-3 perc alatt simára keverjük.

A kihűlt tészta tekercset kigöngyöljük és a masszát egyenletes rákenjük, ezután ismét feltekerjük, hűtÅ‘be tesszük, hogy a krém megszilárduljon. Ezután könnyen szeletelhetÅ‘.



(Ha nincs Facebook hozzáférésed és nem akarsz egyet létrehozni, küldd el nekünk az üzeneted és mi feltesszük.)

62 éves vagyok...

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-18 15:48:18

62 éves vagyok. Életem során elvétve szedtem gyógyszert.

Tovább olvasom...


A sors fintora?

Feltöltötte: Burget Péter, 2016-04-14 15:21:48

Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belsÅ‘ szerv. Hormonokat termel, illetve ...

Tovább olvasom...


További blog bejegyzések...


Jelentkezzen egy ingyenes konzultációs beszélgetésre!

Töltse ki ingyenes tesztünket:

Készítette:

Webtrex.hu