Az immunrendszer hanyatlásának tünetei

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az immunrendszerünk folyamatosan őrködik szervezetük egészségének fenntartása érdekében, mégis számos tényező okozhatja annak legyengülését.

Ilyen egyik tényező lehet, ha valakinek hosszan tartó, gyulladással járó betegsége van. Ilyen lehet egy évek óta fennálló ízületi gyulladás, de ilyen problémákhoz vezethet akár egy kezeletlen, begyulladt fog is.

Ha egy gyulladással járó betegség mellett a szervezetünknek még sokféle kórokozóval is szembe kell néznie, akkor ez a megterhelés már okozhatja az immunrendszerünk „alulműködését”.

Ilyen tünet lehet a rossz alvás, fokozott fáradékonyság, a stressztűrő képességünk csökkenése, amikor az ember gyakran lesz ideges, hullámzó hangulatú.

A fáradság természetes jelenség, ha kemény fizikai munka, testedzés után lép fel, de ha ezt a fáradságot már az ember nehezen piheni ki, akkor már gondolni lehet a szervezet ellenállóképességének a csökkenésére is.

További immunrendszeri problémákra utalhat, ha az ember gyakran lett fül-, tüdő- vagy torokgyulladással beteg, illetve gyakran hasmenéses volt. Az is kiemelt figyelmet érdemel, ha az ilyen betegségekből nehezen épülünk fel.

Ha az orvosnak ilyen esetekben gyakran kell felírnia antibiotikumokat a gyógyulás érdekében, akkor ez is annak a jele, hogy a beteg szervezetében az immunrendszer nem veszi fel kellőképpen a harcot a megbetegedés okozói ellen.

Mit tehetünk ekkor?

  • Először is együnk olyan ételeket, amikben több vitamin, ásványi anyag és nyomelem van, mert ezeknek a hiánya sok fontos folyamatot állít le a szervezet működésében. Ilyenkor hasznosak lehetnek a sok leveles salátát, vagy más (nyers) zöldséget tartalmazó étkezések, bogyós gyümölcsökkel készült zöld turmixok.

  • Jelentősen növeljük meg étrendünkben a savanyú káposzta vagy más fermentált zöldség fogyasztását.

  • Növeljük meg a káposztafélék fogyasztását, ez nem csak a különféle káposztákat jelenti, hanem a retket, brokkolit, karfiolt és a bimbós kelt is. Nagyon sokféle ilyen zöldség van, és bár lehet, hogy az egyik emésztése problémás lehet, még nem biztos, hogy egy másik ide tartozó zöldség is hasonló kellemetlenséget okoz. Ilyenkor az emésztési problémák azt is jelzik, hogy a bélflóra nincs rendben, vagy olyan helyen (a vékonybélben) van baktérium szaporulat, ahol nem kellene, hogy legyen. Ekkor természetesen ezt a helyzetet is kezelni kell.

  • Az immunrendszer gyengesége esetén különösen fontos az édességek, a cukor és más, gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmazó ételek, például lisztekből készült tészták, pékáruk elhagyása is.

  • Jól jöhet ilyenkor a halak, rákok, kagylók, azaz a „tengeri herkentyűk”, valamint a máj vagy más belsőségek fogyasztásának a növelése is. Hetente legalább 2x együnk ilyen ételeket is.

  • Ha valaki nem szereti a halakat és belsőségeket, akkor neki különösen fontos lehet étrendkiegészítőket szednie: ilyen lehet a halolaj kapszula, D-vitamin, C-vitamin, összetett, ásványi anyagokat (kálium, kalcium) vagy nyomelemeket (jódot, cinket, szelént, rezet) tartalmazó kapszulák vagy porok szedése.

  • Különösen fontos lehet a zöld növényi porok fogyasztása is, amilyen a búzafűpor, a különféle algaporok, az árpafűpor vagy a fodros kelpor.


 

ITT a KULCS AZ IMMUNRENDSZERHEZ!

Ez a könyv napjaink egyik legnépszerűbb témájával, az immunrendszerrel és annak jobbá tételével foglalkozik.

A legújabb kutatások, eredmények ismeretében biztonsággal mondhatjuk, hogy az egészséges és hosszú élet egyik alapja az erős immunrendszer. 

Miről van szó a könyvben:

  • A bélflóra és az immunrendszer kapcsolata
  • A védőoltásokról
  • Gyulladások, allergiák, autoimmun betegségek
  • Tudással az influenza ellen
  • Immunrendszerünk működése
  • Az életmód és az immunrendszer
  • Gyakorlati segítség és eszközök az induláshoz

Nátha, influenza, megfázás, autoimmunbetegségek, védőoltások, ételallergia, gyulladások!

Mind-mind az immunrendszerrel összefüggő tünetek. Napjainkban ezek a tünetek jelentősen megszaporodtak. Egyre többen panaszkodnak a fentiekre.

De lehet-e tenni valamit azért, hogy ne így legyen? Az első lépés a megértés! A második a szándék! A harmadik a cselekvés!

Ebben ad biztos támpontot, segítséget a Kulcs az immunrendszerhez könyv.

Helyezd sziklaszilárd alapokra az immunrendszered!

RENDELD MEG A KÖNYVET!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket