Csodálatos magnézium

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


A magnézium számos tanulmány, írás, javaslat főszereplője. Most itt az idő, hogy részletesebben is megismerjük. Nem csak az erős csontok és rugalmas test záloga, annál sokkal többet tud. Íme!

Dr Suba Réka belgyógyász rezidens Testszerviz szakmai vezető írása

A héten egy másik ásványi anyagról, a magnéziumról szeretnék írni neked, amely ugyancsak egy nélkülözhetetlen ásvány a szervezetre nézve.

A magnézium az idegsejtek működését segíti, de ezen túl a csontok és fogak felépítésében is részt vesz a kalcium mellett. Hatására az érfalak rugalmassága nő, a szívizom összehúzódó képessége javul, és csökken a ritmuszavarok megjelenésének kockázata, vagyis javítja a szív munkáját!

Mit tapasztalhatunk magnéziumhiány esetén?

Leggyakrabban gyengeség lép fel, az izomgörcsök, szívritmuszavarok, koncentrálóképesség zavara, ingerlékenység, de jelentkezhet magnéziumhiány miatt magas vérnyomás, szapora szívverés, csontritkulás, migrén, depresszió, zavartság, szorongás.

Mitől alakulhat ki magnézium-hiány?

A magnéziumhiány egyik oka lehet a nem megfelelő táplálkozás. Emellett bélbetegségek és alkoholizmus is okozhatja a felszívódás csökkenése miatt. Okozhat hiánytüneteket még a hasmenés vagy vízhajtók szedése is. Arról viszont ne feledkezzünk meg, hogy a szervezet magnézium-szükséglete megnő fokozott fizikai munka során, vagy terhesség és szoptatás alatt.

Hogyan lehet pótolni?

A magnéziumot természetes úton is lehet pótolni. Magnéziumban gazdagok a zöld színű növények, például a spenót, de van a magvakban, dióban, mogyoróban és mandulában is.

Ha étrendkiegészítőben gondolkodunk, akkor a magnéziumhiány pótlására a legalkalmasabbak a magnézium-citrát, a magnézium-orotát és a magnézium-laktát, magnézium-glükonát, mert kitűnően szívódnak fel.

A magnézium-szulfát sajnos nem annyira hatékony.  Kevésbé szívódik fel, és a bélben maradva sok vizet szív magához, aminek a következménye hasmenés lehet.

Nos, kedves olvasóm, ha észreveszed magadon a magnéziumhiány tüneteit vagy a laborleletek ezt bizonyossá teszik, válaszd ki a számodra legmegfelelőbb módot a hiány pótlására, hogy újra jobban érezhesd magad.

Ha táplálékkiegészítőkkel szeretnéd ezt a folyamatot felgyorsítani, akkor mindenképp ajánlom, hogy nézz be a webáruházunkba, hogy hozzájuthass a jól hasznosuló termékekhez!

Szerves magnéziumokhoz kattints a képre!

A leghatékonyabb magnézium pótlás kalciummal együtt működik!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket